MagasinTrelleborgs FF

TFF-sponsorn: “Fotboll förenar människor”

Färjorna och fotbollslaget.
Där har ni de två företeelser som de flesta svenskar norr och Söderslätt förknippar Trelleborg med.
– Därför är det viktigt att vi tillsammans kan sprida en positiv bild av staden – och det tycker jag att vi gör bra, säger Jörgen Nilsson, vd på Trelleborgs Hamn AB.

Denna artikel är en del av TFF:s klubbmagasin.

Fotboll är aldrig bara fotboll. Det är så otroligt mycket mer än så. I Trelleborgs FF:s fall handlar det bland annat om identitet för en hel stad.
– Helt klart är det så att för staden Trelleborg och dess invånare så är det extremt viktigt att ha ett fotbollslag som sätter orten på kartan. Och är det viktigt för staden – då är det viktigt för oss.

Trelleborgs Hamn associeras oftast med något positivt – resande. TFF associeras också oftast med något positivt – hög kvalitet.
Varför är det viktigt med framgångsrika idrottslag för en stad?
– Det talar om att man vill någonting – att man vill framåt. Att staden vill göra något för ungdomarna och kan skapa en samlingsplats samt genomför en enormt stor social insats. Fotbollen är någonting som man samlas kring i en stad.
Nilsson ger ett annat exempel:
– Se på Östersund. Den enda vi andra symboliserade Östersund med tidigare var skidåkning. Idag har staden fotboll med i bilden och plötsligt följde 5000 personer med laget till London när de spelade mot Arsenal. Nu vet alla vad Östersund är! Precis som var fallet med Trelleborg när vi mötte Blackburn.
– Fotbollslaget i en stad förenar människor – det är vad det handlar. Idrott engagerar och man sluter upp kring någonting gemensamt. Den biten vill jag, och Trelleborgs Hamn, vara en del utav. Tillsammans sprider vi en positiv bild utav Trelleborg.

Trelleborgs Hamn AB har varit en sponsor till TFF i många år. Jörgen Nilsson noterar nu att klubbens sätt att jobba förändrats.
– Jag har följt fotbollslaget i många år och på sistone även föreningen som helhet. De har blivit väldigt proffsiga i sin dialog med företagen – det är genuint äkta. Nätverksträffarna är äkta, intressanta och givande. Det ska de ta åt sig av. Mycket folk på träffarna innebär att det faktiskt görs affärer. Företagen får en mötesplats och återigen är det fotbollen som förenar. Dessutom har TFF blivit bra på att kommunicera. Där har det verkligen skett stor förändring även kring den biten.
Företagarna i Trelleborg sluter alltså i allt högre grad upp bakom laget. Nu hoppas Jörgen att invånarna i övrigt gör det också.
– Det jag önskar och vill se är att vi ska få fler att sluta upp på Vångavallen. Trelleborg är en hyfsat liten stad som växer och vi borde kunna få fler invånare att stötta laget. Många är säkert himmelsblå i själen, men man borde kunna vara mörkblå också.
Vad har du för förhoppningar på den här säsongen?
– Jag hoppas och tror att de kommer att klara sig kvar i Allsvenskan – det är en rimlig målsättning. Det kommer att bli tufft, men man behöver detta året på sig för att etablera sig inför framtiden. Jag tror att det kommer att bli en jämn Allsvenska i år.

Läs mer:

https://skanesport.se/magasin/trelleborgs-ff/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close