BloggarHandbollHandbollsbloggenHK BjörnenHK MalmöLUGIYstads IF

Hyfsade tips, sargat knä – och någon måste lämna LUGI

Att analysera tips i efterhand är egentligen bara fånigt, men jag var ändå tvungen att kika på hur Handbollsligan analyserades i somras.
Så såg tipsen ut.

Egentligen var det väl bara Sävehof-fällan som man gick i. Och är det något lag som vi kan komma överens om har underpresterat så är det väl just Sävehof?

De fyra bottenlagen är inringade. De två ingenmanslagen inringade. Slutspelslagen inringade. Det var bara mitt fega jag som inte vågade sätta Malmö tvåa. En placering de nu säkrat efter segern mot IFK Kristianstad. Utan Månsson!

Från augustibloggen:
“HK Malmös bygge verkar gediget. Topp fyra ska man tveklöst klara av och kan skadelistan halveras jämfört med föregående säsong så kan det mycket väl vara ett finallag.”
Där ser du, Jan-Peter, även en blind, halt och lytt höna…

Kul för övrigt att 2200 personer såg HKM-IFK. Är det kanske kanske så att HK Malmö lyckats häva sig över en viss intresse-spärr? Tänk om/när den klubben får lite medvind och ett fördubblat snitt. Ett SM-guld i maj känns allt mindre osannolikt.

***

LUGI plockar in en ny mittsexa i form av Markus Sjöbrink från GUIF.
Det är säkert en spelare som kommer att gör LUGI bra.
Men det betyder sannolikt att antingen Otto Lagerquist, som tagit stora steg framåt, eller ex-kapten Jakob Wickman Modig är på väg bort.

Jag var tvungen att slå Axnér en signal.
– Både Otto och Jakob har utgående kontrakt, och de kan bestämma sig sent… Sjöbrink är en spelare med ledarförmågor som vi kommer att behöva på sikt. Han är handplockad med tanke på de egenskaperna.
Men ni kommer väl inte att stå där med tre mittsexor nästa säsong?
– Nej, det tror jag knappast. Jag har stora förhoppningar kring möjligheten att behålla antingen Jakob eller Otto, klubben för diskussioner med båda men ingenting är i nuläget klart. Båda har civila aspekter att ta hänsyn till, exempelvis jobbar Jakob i Halmstad.

Så. Varsågoda att spekulera.

***

Ystads IF fick alltså skjuta upp en match igen! Tidigare fick ju GUIF-fighten ställas in på grund av magsjuka.
Trots att RIK i god tid förvarnades om vilket väder som väntade. Men bokade busschaufförer är dyra att lägga fler timmar på. RIK chansade – men fick vända i Sturupsrondellen.

***

Veckans HK Björnen-nytt:
Jag fick spela på hatpositionen H6, med ett svagt knä och ett sargat knä. När jag listigt smög in på M6 och ropade efter boll blev jag totalt massakrerad, av en niometare i egna laget som trodde att luckan var ledig.
Fail. Ännu mer halt och utan lins i ena ögat fortsatte dock träningen med tre bommade kantavslut.
I övrigt har det tejpats knän och övats på kastarm.
Men framför allt. Nu ser man på träningar, uppvärmningar och matcher på ett helt annat sätt. Handbollen blir så oerhört mer intressant när man på något vis kan relatera till de olika momenten.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close