BloggarPadelbloggen

Padeltränare – ett framtidsyrke

Jag har de senaste veckorna haft den stora förmånen att få träna olika padelspelare. Det slår mig varje gång hur roligt och inspirerande det är att vara padeltränare. Det spelar ingen roll om det är barn som är nybörjare, vuxna motionsspelare eller tävlingsspelare. Alla är lika nyfikna och uppskattar både övningar samt olika tips som jag framför till dem under träningspassen. På sportlovet körde jag sex tuffa träningstimmar med barn i Malmö Padelklubb. Verkligen kul att se glöden i våra framtida elitspelare!

Jag får varje dag förfrågningar om privatträning i padel och i Malmö Padelklubb, där jag är tränaransvarig, har vi efter två månaders verksamhet haft närmare 150 i regelbunden träning och har en kö på ca 50 personer. Jag har förstått från vänner i andra padelklubbar att det är likadant i hela Sverige, det vill säga en otroligt stor efterfråga på att träna padel med instruktör. Det är positivt att Svenska padelförbundet arrangerar helgutbildningar över hela landet för dem som vill bli padeltränare.  På sikt måste dock denna grundläggande tränarutbildning kompletteras med professionell utbildning, eftersom jag är helt övertygad om att det inom några år finns ett behov av att ha heltidsanställda tränare på alla större padelanläggningar i landet. Mot bakgrund av den förväntade fortsatta tillväxten av svenska padelanläggningar är padeltränare helt klart ett framtidsyrke.

Under sportlovet var jag även och besökte min partner, Antonette Andersson, i Göteborg. Vi hade några riktigt bra matcher mot duktiga herrar och spelade stundtals mycket bra. Allt var på topp, men tyvärr fick jag skadekänningar som härrör från min tidigare graviditet med sonen Adrian, 2 år. Som det ser ut just nu kommer jag troligtvis att behöva vila en längre tid och då missar jag kommande tävlingar i Swedish Padel Tour. Första deltävlingen är på Padel Crew i Helsingborg 23-25 mars, men jag har ställt mig in på att det blir utan mitt deltagande.

Till sist, njut av snön och kylan, men glöm inte att boka in en padelträning också!

Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close