FotbollMalmö FFNyheter

Inga problem för MFF med Malmö IP-planen

Vädret ställde inte till med några bekymmer för dagens MFF-träning på Malmö IP. Det finns heller inga farhågor för att det ska uppstå några problem inför söndagens cupmatch mot Brommapojkarna.

– Personalen hade gjort ett fantastiskt jobb inför den här träningen. Trots all snö var den i samma skick som den varit när vi haft de bästa förutsättningarna där. All credd till dem som jobbat med planen. Sedan har jag inte de senaste väderuppdateringarna, men det lutar ju åt att det värsta är över nu, påpekade MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Att konstgräset på Mamö IP är gammalt och svårt slitet är en annan sak.

– Det blir ju ett väldigt snabbt spel på Malmö IP-planen. Bollen rör sig väldigt snabbt, kvickare än den gjorde uppe i Gävle och på plan 9 på Stadionområdet. Men vi har redan avverkat tre matcher där och är vana vid det.

Hur mycket har vädret påverkat ditt upplägg av träningsveckan?

– Vi tappade ett fotbollspass i onsdags när vi fick gå inomhus. Men vi hade istället en lite längre genomgång av matchen mot Gefle och fysiskt försökte vi översätta det vi gör på en plan till styrke och löp-moment. Sedan var det ledigt dag på torsdagen som var planerad. Att den gjorde gott tyckte jag dagens träning visade. Det var väldigt bra fart på allihop och nu kunde vi genomföra allt det vi tänkt oss. Kanske blev det lite mer elva mot elva-spel än vi brukar ha två dagar före match eftersom vi inte hann med det i onsdags?

Alla spelarna var med på träningen utom Samuel Adrian och Pavle Vagic. Adrian är kanske tillbaka på lördagsträningen, men Vagic är inte tillgänglig då heller och är inte uttagningsbar till matchen mot BP, Markus Rosenberg körde för fullt och man hade fyllt ut med U19-spelarna Jesper Dickman och Tim Prica.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close