MotorNyheter

Jimmy Eriksson kommer att tävla för Keke Rosbergs stall

Jimmy Eriksson presenterade idag sin satsning för racingsäsongen 2018. Den 26-årige skåningen kommer att tävla för Formel 1-legendaren Keke Rosbergs stall Team Rosberg i Tysklands främsta GT-mästerskap.

Eriksson, som i fjol körde en Mercedes i Blancpain GT Series under sin debutsäsong i GT-racing, växlar i år över till närbesläktade ADAC GT Masters och en Lamborghini Huracán GT3.

ADAC GT Masters är den ledande serien för GT-bilsracing i Tyskland, med ett stort och internationellt präglat startfält som inför 2018 ser ut att landa på nästan 40 bilar. Vid sidan av Lamborghini, som Eriksson alltså kommer att köra, finns också Porsche, Audi, Chevrolet, BMW, Mercedes, Honda och Ferrari representerade på gridden.

– Det känns skönt att ha årets säsong på plats och jag är väldigt taggad inför den här utmaningen,säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick.

– ADAC GT Masters är ett stort mästerskap som på många sätt påminner om Blancpain GT Series, men det blir ändå en ny bil, ett nytt team och nya förutsättningar. Det blir en spännande säsong som jag ser mycket fram emot.

Erikssons ADAC GT Masters-program sker alltså tillsammans med Team Rosberg – ett stall väl vant vid framgång. Teamet är sedan länge verksamma för Audis räkning i stenhårda DTM, Tysklands allra främsta racingmästerskap (där för övrigt Jimmy Erikssons lillebror Joel debuterar som fabriksförare för BMW i år). 2017 nådde man sin största framgång hittills när man tog hem såväl förarmästerskapet (med tyske René Rast) som teamtiteln i just DTM.

Stallet grundades av 1982 års F1-världsmästare Keke Rosberg från Finland, men verkar under tysk licens och är baserat inte långt från Hockenheim-banan.

Bland de förare som tävlat för stallet finns Keke Rosbergs egen son Nico, som inledde sin karriär i familjeteamet och som senare (2016) liksom sin far kröntes till F1-världsmästare.

Team Rosberg har på senare år fokuserat enbart på DTM, men sjösätter alltså nu också ett nytt parallellt ADAC GT Masters-projekt i samarbete med Lamborghini (som liksom Audi ingår i Volkswagen-koncernen). Teamet ställer två stycken Huracán GT3 på startlinjen, i ett mästerskap där loppen sträcker sig över en timme och där två förare enligt reglerna måste dela på körningen. Jimmy Eriksson kommer att bilda par med 18-årige junioren Jonathan Judek (Tyskland), medan den andra Team Rosberg-bilen körs av duon Michele Beretta (Italien) / Aaro Vainio (Finland).

Ytterligare tre Lamborghini-bilar (i drift av österrikiska Grasser Racing Team) är anmälda till ADAC GT Masters i år.

– Jag är verkligen glad att få göra det här med just Team Rosberg, fortsätter Eriksson. Man blir inte mästare i DTM hur som helst och jag vet att de är extremt seriösa i allt de tar sig för. Just möjligheten att köra för dem var en viktig anledning till att jag valde ADAC GT Masters i år. Mitt personliga mål är att vara snabbaste Lamborghini-förare på banan, men också att stötta Jonathan för att vi tillsammans ska nå så bra resultat som möjligt.

ADAC GT Masters har premiär på Oschersleben den 14-15 april. Årets mästerskap omfattar 14 race fördelade på sju tävlingshelger, med final på Hockenheim i slutet av september.

Foto: Motorsport Publication

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close