skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

YIF värvar från Norge

Den här gången har Ystads IF gått utanför Sveriges gränser för att leta efter en vänsternia/mittnia som har de kvalitéer den söker efter. 24-åriga norrmannen Lasse Balstad har tecknat ett treårsavtal med YIF.

Lasse är en tvåvägsspelare som är nära nog två meter lång (195 cm), han har sina absoluta största kvaliteter i defensiven men också en nyttig spelare offensivt.
Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig:
– Jag tycker det är väldigt spännande med Lasse, de rekommendationer och referenser vi fått från Jan ”Proppen” Karlsson som har lång erfarenhet från norsk handboll är bara positiva. Med Lasse så stramar vi upp vår defensiv ytterligare ett par snäpp och framåt får vi en spelare som kan gå både V9 och M9. Också spännande att vi i YIF (vad jag vet) för första gången gjort en rekrytering från Norge.

Lasse Indergård Balstad:
– Jag är tacksam och det känns kul att jag har skrivit på för Ystads IF. Jag har fått ett mycket bra intryck av Ystad och ser fram emot att lära känna lagkamraterna, klubben och staden. För mig så ser jag detta som ett riktigt steg i min karriär och en klubb jag kan utvecklas mycket i. Efter många år i Kolstad (Norge) så ser jag fram emot nya utmaningar och hoppas att Ystad och jag kan hjälpa varandra att nå våra mål.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close