FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg jagar mål nummer 100 i MFF-tröjan

Markus Rosenberg är tillbaka i MFF-truppen inför matchen mot Brommapojkarna.

– Det känns bara bra. Jag har varit igång två dagar nu ute på planen, säger MFF-kaptenen.

Hade du kunnat spela i tisdags mot Roskilde om det gällt något?

– Nej. Jag behöver några träningar innan match och det var ju snökaos ett tag.

De två passen har han fått nu, fredag och lördag, och han är tillgänglig för spel. Om det blir från start eller Magnus Pehrsson väljer att inte chansa efter ankelskadan och istället satsa på Alexander Jeremejeff och Carlos Strandberg i startelvan återstår att se.

Oavsett om det blir från start eller som inhoppare jagar dock Markus Rosenberg en milstolpe i MFF-karriären. Nästa mål han gör blir hans nummer 100 i MFF:s A-lag. Efter 2017 år säsong var han uppe i 98 och när han satte dit straffen till 1-0 mot Dalkurd nådde han 99.

– Jag blir ju uppdaterad om det.

– Sedan kan man inte gå omkring och tänka på det, målet kommer när det kommer. Men det hade varit roligare att göra det i en tävlingsmatch än i en träningsmatch, konstaterar han.

Känns det som en viktig milstolpe?

– När det väl händer blir det ju roligt. Annars är det kanske mest något att ha med sig efter karriären än när man är mitt uppe i den.

Är det något av de 99 målen som sticker ut för dig?

– Det är väl de som avgjort något, i Europa, mot AIK. Klart att det är kul med snygga mål, men det ska helst gälla något extra.

Vilket är det snyggaste målet du gjort?

– Jag gör knappt några snygga mål! De positionerna kommer jag inte riktigt i.

– Klart att det finns några halvsnygga, som mot Salzburg. Men inget som de där två bicykletorna jag hade i ribban mot Elfsborg. Om någon av dem gått in hade de placerat sig däruppe. Det kan jag reta mig lite grann på. För att det ska vara riktigt snyggt mål ska det nog vara ett långskott eller något akrobatiskt innanför straffområdet. Även om du skjuter ett hårt skott upp i krysset från mindre än tio meter blir det inte lika vackert som till exempel Yotuns mot IFK Göteborg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close