skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Seger för MFF räcker för hemmafördel i kvartsfinalen

Oavgjort räcker för MFF för att säkra gruppsegern och avancemanget i söndagens match mot Brommapojkarna. Men eftersom fyra av de åtta grupperna slutspelades redan på lördagen går det att slå fast att en poäng knappast kommer att räcka för att bli en av de fyra bästa gruppvinnarna och få fördelen att spela hemma i kvartsfinalen.

Däremot gör en seger det!

Det här är facit för de redan klara gruppvinnarna:

Djurgårdens IF, 9 poäng, målskilnad 8-0.

Östersunds FK, 9 poäng, målskillnad 8-0.

BK Häcken, 7 poäng, målskillnad 7-1.

Örebro SK, 5 poäng, målskillnad 6-3.

MFF har efter två omgångar 6 poäng och målskillnaden 4-0. Oavgjort räcker givetvis inte för att passera Djurgården och Östersund, men heller inte för att bli bättre än Häcken. Sex plusmål slår fyra alla dagar i veckan.

Därmed lever MFF farligt.

I de återstående grupperna är läget det här:

Grupp 2: Avslutas med en direkt final mellan AIK och Halmstads BK. Hemmalaget AIK har 6 poäng och 4-2, HBK har 4 och 6-1. Vinner AIK når man 9 poäng med minst tre plusmål. Vid kryss avancerar man också, men med 7 poäng och plus 2 (sämre än MFF vid oavgjort). HBK:s enda chans att gå vidare är att vinna. I så fall når man 7 poäng med minst sex plusmål, vilket är bättre än Mamö FF kan nå vid kryss mot BP. Om MFF ska hamna före den här gruppvinnaren vid oavgjort mot BP måste det alltså bli oavgjort i avslutningsmatchen mellan AIK och HBK. Det resultatet vet MFF när matchen på Malmö IP ska starta eftersom grupp 2-matcherna har avspark klockan 15.00

Grupp 7: Ett getingbo där alla lagen fortfarande har chans att vinna. IFK Göteborg har 4 poäng med 2-1 i målskillnad, Varbergs BoIS 3 med 2-2. Östers IF 2 med 2-2 och IK Sirius 1 med 2-3. Öster avslutar hemma mot Varberg och Sirius hemma mot IFK Göteborg. Det enda laget som kan nå 7 poäng vid gruppseger är IFK Göteborg, men det krävs en storseger för att ha en liten chans att bli en av de fyra bästa gruppvinnarna.

Grupp 8: Här står det mellan GAIS, IF Elfsborg och Hammarby IF. Hammarby och GAIS har 4 poäng, Hammarby med målskillnaden 6-4 och GAIS med 6-5. Elfsborg har 3 poäng och 6-3. Elfsborg och Hammarby möts i Borås och GAIS ska jaga seger och mnga mål mot jumbon Vasalunds IF i Göteborg. Elfsborg kan högst nå 6 poäng, GAIS och Hammarby kan komma upp i 7, men får båda svårt att utmana i målskillnadsjakten.

Eftersom MFF efter lördagens matcher redan har tre lag före sig vid oavgjort mot BP räcker det dock med att det blir en vinnare i matchen mellan AIK och HBK för att man ska missa en topp 4-plats och få spela kvartsfinal på bortaplan.

Om MFF vinner mot Brommapojkarna är laget dock garanterat hemmaspel!

Det blev man när Häcken och GIF Sundsvall spelade 1-1 och båda lagen brände sina chanser att nå 9 poäng.

Lagen som kan nå maxpoäng, 9 är nu nämligen bara två:

Malmö FF, nuvarande facit, 6 poäng och 4-0

AIK, nuvarande facit: 6 poäng och 4-2.

I snacket efter dagens träning var dessutom Magnus Pehrsson jättenoga med att påpeka att MFF inför matchen inte ens sneglar mot oavgjort.

– Spelar man i MFF och har ett annat mål än att vinna alla matcher har man fel mindset. Vi har kommit långt i MFF med att tänka seger istället för att undvika förlust. Som människor är det lätt att tänka att man ska låta bli att förlora, men i MFF tänker vi att vara modiga och alltid satsa på seger. Det kan i enstaka fall leda till att vi åker på några smällar, men i längden kommer vi att tjäna på det, betonade han.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close