FotbollMalmö FFNyheter

Vindheims inlägg visade vägen för MFF

MFF vann med 3-1 mot BP, avancerade i Svenska cupen och på högerkanten briljerade Andreas Vindheim, som fick starta istället för Eric Larsson.

– Jag visade att jag är god nog för en startplats i MFF, sa den norske ytterbacken efter att ha bäddat för både 1-0 och 2-0.

I den 32:a minuten fick han en perfekt träff och vacker båge på ett inlägg som Alexander Jeremejeff lika vackert nickade in till 1-0.

I 47:e var det dags igen. Vindheim serverade ett inlägg som Jeremejeffs anfallskollega Carlos Strandberg nickade in 2-0 på efter att ha vunnit en duell mot förre Lunds BK-spelaren Fritiof Björkén.

Men redan från den första minuten kom Vindheim fram på kanten, pressade högt och framgångsrikt samtidigt som han löste defensiven och det kunde blivit fler målgivande passingar. Bland annat var Oscar Lewicki ytterst nära att nicka in ett frisparksinlägg från honom när det fortfarande stod 0-0.

– Det gick bra. Inlägget till 1-0 är nog det jag är mest nöjd med. Där fick jag till det bäst, konstaterade Andreas Vindheim, som var en viktig del i MFF:s matchplan.

Efter matchen berättade nämligen tränaren Magnus Pehrsson att eftersom Brommapojarna spelar så centrerat ville MFF komma fram i ytterzonerna och slå inlägg mot bortre delen när BP flyttat över folk till kanten MFF anföll på. Det kunde avgjort matchen tidigt och bäddade för både 1-0 och 2-0.

Magnus Pehrsson betonade också att konkurrensen mellan Andreas Vindheim och Eric Larsson är stenhård.

– Senast här på Malmö IP mot Dalkurd gjorde Eric Larsson en riktigt bra match och då är det naturligtvis svårt att plocka bort honom till nästa match. Men med tanke på insatserna under försäsongen hade det känts fel att inte låta Andreas Vindheim också spela och då mot Gefle. Efter hans match där uppe var det naturligt att satsa på honom igen, särskilt med tanke på att Eric blev sjuk i veckan, påpekade Pehrsson.

Eric Larsson skulle ha spelat ruskvädersmatchen på plan 9 i tisdags mot FC Roskilde, men fick avstå på grund av förkylning.

Efter en reducering till 1-2 på frispark från Bajram Ajeti avgjorde Mattias Svanberg definitivt machen med sitt 3-1-mål. Ur rätt dålig vinkel pricksköt han bollen utan chans för BP-målvakten.

– Vi vann bollen och Alex släppte ut den till mig. Jag tittade upp och hittade inget annat alternativ än att skjuta mot bortre stolpen. Det gick ju rätt bra, konstaterade Mattias Svanberg.

Magnus Pehrsson var nöjd med MFF-insatsen, både resultat- och prestationsmässigt.

– Det var en bra fotbollsmatch av oss och ett talande resultat. Vi var två-tre mål bättre än BP. Det jag möjligen kan vara missnöjd med är att efter 3-1 så fick BP en del bollvinster som vi inte borde släppt till, det och att vi inte utnyttjade våra lägen och vårt fina spel i inledningen. Första kvarten kunde vi ha punkterat matchen.

Franz Brorsson fick avbryta strax före pausvilan efter att ha fått känning i en baksida. Rasmus Bengtsson ersatte och det är för tidigt att säga hur pass länge Brorsson får vila från spel och träning. Däremot var det ingen som helst fara med Carlos Strandberg, som fick halta av planen och ersättas av Markus Rosenberg den sista kvarten.

– För Carlos handlade det enbart om kramp, betonade Magnus Pehrsson.

Något som mycket väl kan haft att göra med det snabba och hårda konstgräset på Malmö IP.

– Planen gör att det känns som man spelar en och en halv match istället för en, berättade Andreas Vindheim.

En dryg halvtimme efter matchen genomfördes lottningen till kvartsfinalerna. MFF, som tack vare segern säkrat en plats bland de fyra bästa gruppvinnarna och hemmaspel, drogs mot IFK Göteborg.

– Det är kittlande och ger en bra möjlighet at ta oss vidare. Men det hade jag sagt vilket lag vi än lottats mot, kommenterade Magnus Pehrsson.

Vinnaren i mötet Malmö FF–IFK Göteborg kommer i semifinalen att på bortaplan ställas mot vinnarna i Östersunds FK-GAIS.

Kvartsfinalen Malmö FF-IFK Göteborg kommer att spelas på lördag eller söndag. Troligen på lördag eftersom FC Rosengård har en redan inbokad cupmatch på Malmö IP på söndag.

Ole Törner

Foto Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close