Nyheter

EuroGames 2021 till Malmö och Köpenhamn

Pan Idrott i Danmark har vunnit värdskapet för EuroGames 2021. Malmö och Köpenhamn blir därmed värdstäderna som välkomnar tusentals atleter i samband med att både EuroGames och World Pride arrangeras i städerna år 2021.

Tävlingar i fler än 25 idrottsgrenar kommer att ske och en konferens kommer att arrangeras. EuroGames syftar till att främja inkludering i sportsliga sammanhang. EuroGames är öppet för alla, oavsett sexualitet och könsidentitet. Arrangemanget kommer ske i samband med World Pride, världens största pridefestival, som arrangeras i Köpenhamn och Malmö 2021.

– Det är unikt att två länder delar på arrangemanget. Som öppen och tolerant stad, med arenor i världsklass, så har vi mycket att erbjuda till idrottarna som kommer till Malmö. Det är bara för städerna och invånarna på båda sidor av bron att förbereda sig på ett inkluderande megaevent som detta blir tillsammans med World Pride, säger Katrin Stjernffeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

– Malmö är en fantastisk stad och EuroGames och World Pride gör staden ännu bättre. Vi välkomnar alla till Malmö, oavsett vem de är eller vem de älskar, och till EuroGames kommer idrottspersoner oavsett sexualitet, könsidentitet, ålder eller funktionsvariation från hela Europa för att besegra varandra inför publik. Det kommer att bli en fest! säger Nils Karlsson (MP), kommunalråd med ansvar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close