FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: En härlig match

MFF-tränaren Magnus Pehrsson var väldigt nöjd efter 2-2-matchen mot FC Nordsjälland.

– En härlig match! var det första han sa redan innan han hunnit sätta sig ned för eftersnacket i pressrummet.

Inte för resultatet, men för vad den gav.

– För att inte vara en tävlingsmatch och med tanke på att inget av lagen hade med någon spelare från helgens matcher blev det en mycket bra match. Båda lagen förändrade under matchens gång och reagerade på det andra lagets förändringar. Vi var också överens med Nordsjälland i eftersnacket om att det här borde vi göra igen.

Två mål av Markus Rosenberg var givetvis ett bra besked. Kaptenen varvar upp.

– Jag är extra glad över att han gör det i en sådan här match. Markus var bra idag.

Innebär det att han spelar på lördag mot IFK Göteborg?

– Jag har inte tänkt så långt än, mest konstaterat att han gjorde två mål och spelade bra. Vi får helt enkelt se då.

Spelar det in att Malmö IP:s plan inte är så bra, utan hård och väldigt snabb?

– När vi är i kvartsfinal och så långt in på säsongen ska det inte göra det längre. Det är väl mest med Mackan och Rasmus Bengtsson som vi haft lite tankar om hur mycket 90 minuter på en plan som Malmö IP belastar? Nu ska det inte spela in alls.

I den andra halvleken flyttades Arnor Traustason upp på topp bredvid Markus Rosenberg och Laorent Shabani fick gå ut på kanten.

– Arnor är en flexibel spelare och visade att han även kan ta rollen som den lite släpande forwarden. På de fasta situationerna visade han också att han åtminstone är nära Magus Wolff Eikrem-nivån och det är bra att veta. Annars fick vi ut både positiva och lite mer negativa effekter av den förändringen.

MFF ställde upp så här mot FC Nordsjälland:

Fredrik Andersson – Eric Larsson, Hugo Andersson, Noel Hansson, Egzon Binaku – Felix Konstandeliasz, Bonke Innocent, Samuel Adrian (Jesper Dickman, 65), Arnor Traustason – Laorent Shabani, Markus Rosenberg (Tim Prica, 83).

FC Nordsjälland hade en mycket stark spelare i Mohammed Kudus (nummer 4). 1-0-målet gjordes av Abu Sadiq och 2-1 hade MFF:s U19-spelare Noel Hansson oturen att nicka in i det egna målet.

Nästa tisdag får MFF en ny chans att matcha de som inte spelat i helgen. Då är det premiär i årets U21-serie; borta mot IFK Göteborg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close