FotbollHusie IF

Blerim Mulici: “Vi ska gå vidare från gruppen”

Husie IF inledde sitt DM-äventyr i fredags när man spelade borta mot Västra Ingelstad IS. Det blev en uddamålsvinst (4-3) för Husie IF och tog tre viktiga poäng i inledningen av gruppspelet. Till helgen väntar Gislövs IF på bortaplan. Skånesport har tagit ett snack med Husie IF:s tränare Blerim Mulici om deras DM-äventyr.

– Vi gör en helt okej match för att vara vår första inklusive träning sen 1.5 vecka tillbaka. Vi ville testa ett nytt spelsystem som vi har pratat om ett tag och vi tycker att vi såg många positiva saker utifrån spelet. Vi gör fyra mål framåt och det är alltid positivt när man gör många mål framåt men vi får inte glömma att vi släpper in tre mål, vi får helt enkelt jobba vidare och ta med oss både det positiva och negativa ifrån kvällens match. Annars så tycker jag att vi håller oss till spelplanen hela matchen och spelar det spelet som vi vill spela och det är bra.

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Som jag skrev tidigare så testade vi ett nytt spelsystem så om vi ska summera det så var det en jätte bra första match utan att träna något alls utifrån så som vi vill spela.

Vad behöver ni jobba på mer efter första matchen?

– Vi får fortsätta jobba med hur vi vill spela anfallsfotboll och hur vi ska försvara oss när vi inte har boll. Det är drygt en månad kvar till seriepremiären och vi vet vart vi står och vad vi har att jobba med så vi är absolut inte oroliga alls.

Till helgen väntar Gislövs IF, tankar inför den matchen?

– Vi vet inget om våra nästkommande motståndare mer än att dem spelar i division 6, vi får genomgå en bra träning på torsdag och fortsätta spela vårt spel.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?

– Jag tror att vi kommer äga bollinnehavet och dem kommer förmodligen stå och vänta in våra misstag och därefter gå på kontringsspel, men jag kan ha fel och som jag sa tidigare det är svårt att säga något när man inte vet hur våra motståndare spelar.

Vad är ert mål med årets DM?

– Vårt mål med DM är att vi ska gå vidare från gruppen och sedan ta en match i taget. Vi vet att vi har ett ungt och duktigt lag som kan gå rätt så långt så det är bara att tro på det vi gör!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close