Ekeby GIFFotboll

Daniel Tullberg: “Målet är att gå vidare från gruppen”

Ekeby GIF inledde sitt DM-äventyr i lördags när man mötte Mörarps IF på hemmaplan. Efter en sämre första halvlek lyckades laget vända till en 5-2 seger och toppar därmed grupp 10. Skånesport har tagit några ord med lagets tränare Daniel Tullberg om deras inledning av DM.

– Vi börja första halvlek något trevande och väldigt försiktiga samt slarviga i vårt passningsspel. Vi fick inte igång något bolltempo heller direkt. Kändes som killarna var lite spända och oroliga då vi inte fått med oss några positiva resultat i träningsmatcherna vi spelat. Vi skapar några halvchanser i slutet av första halvlek men resultattavlan talar om att det står 0-2 efter 45 minuter. I paus så samlar vi ihop oss och killarna är fullt medvetna om att vi inte gjort en bra första halvlek och vi kan så mycket bättre, framför allt att bolltempot måste vridas upp ordentligt och andrabollarna är super viktiga. När andra börjar så tar det tio minuter innan Pontus Andersson på Kenneth Andersson vis nickar in 1-2. Tre minuter senare sätter Jesper Jönsson 2-2 snyggt den i bortre hörnan. Sex minuter senare så blir det Sebastian Seger show med 3 strutar på en kvart. Sen så spelar vi av matchen och bränner ett gäng som vi normalt sett bör gör mål på.

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Fick med mig att vi kan bli luriga och kluriga detta året på ett positivt sätt.

Vad behöver ni jobba på mer efter första matchen?

– Avsluten och få igång bolltempo direkt inte vänta 45 min innan det lossnar.

Till helgen väntar Stehags AIF, tankar inför den matchen?

– Stehag kan bli en klurig uppgift men vi ska nog kunna överraska dem om vi är på humör.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?

– Jag får ta och titta på någon dvd, skrattar Daniel och fortsätter. Nä men jag tror de kommer försöka ta tag i taktpinnen direkt. Och då gäller det att vi hänger på valsen och inte blir för ivriga.

Vad är ert mål med årets DM?

– Målet är att vi ska försöka ta oss vidare ur gruppen och gör vi inte det så gräver vi inte ner oss för det.

 

Foto: Bild på Sebastian Seger som gjorde hattrick i matchen mot Mörarps IF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close