FotbollLinero IF

Enes Basic: “Vi vill utveckla vårt spel både offensivt och defensivt”

15-1 är resultatet efter Linero IFs första match i DM när man mötte KSF Makedonija på bortaplan. Till helgen väntar spel mot Korpen Malmö IF. Skånesport har tagit några ord med Lineros tränare Enes Basic om inledningen i DM.

– Det var stor skillnad i kvalitet lagen emellan. Vi startade bra och fick tidigt en 2-0 ledning vilket gav oss självförtroende. Vi trummade på i högt tempo samtidigt som Makedonija blev tröttare och tröttare ju längre matchen gick, det gav oss stora ytor i andra halvlek. Jag måste ge motståndarna en stor eloge som fortsätter ”spela fotboll ” trots att man ligger under med stora siffror.

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Svårt att ta med sig mycket från en match man vinner så stort, det skulle i så fall vara att vi håller fokus matchen igenom och är noggranna i försvarsspelet trots den stora ledningen.

Till helgen väntar Korpen Malmö IF, tankar inför den matchen?

– Korpen Malmö IF har vi mött i en träningsmatch i december 2017. Då var det en jämn match som vi vann med uddamålet efter att ha legat under med 0-1. Som jag förstår så har de tillgång till många spelare vilket gör att de bör få ihop ett starkt lag.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?

– Jag förväntar mig att vi för och kontrollerar matchen. Vi kanske kommer ha mer boll än Korpen men matchen blir nog ganska jämn.

Vad är ert mål med årets DM?

– Vi har inte satt upp några mål i DM. Vi vill utveckla vårt spel både offensivt och defensivt innan seriepremiären och detta är en perfekt tillfälle. Vi ställer alltid upp med bästa tänkbara lag i alla DM matcher, sen hur långt det räcker för vi se.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close