FotbollIK Bergandy

Seddik Maza: “Vi jobbar väldigt mycket med kollektiven”

IK Bergandy inledde sitt DM-äventyr i söndags när man på hemmaplan besegrade Stattena IF. Matchen slutade 3-2. Nu är det uppehåll i en vecka för IK Bergandy då ett lag har dragit sig ur gruppen. Skånesport har tagit några ord med Bergandys tränare Seddik Maza.

– Vi spelar första tävlingsmatchen, på hemmaplan, fint väder, fina förutsättningar. Vi kommer från 3 träningsmatcher mot div 4 lag, där vi har jobbat med att nöta in vissa bitar, både defensivt och offensivt. Vi inleder matchen på ett bra sätt. Men sen tappar vi fokus/koncentration och aggressivitet. Vi släpper in Stattena i matchen, som till och med är nära en kvittering i slutet av matchen. Vi vet att vi kan bättre än så här. Det vi tar med oss från matchen är en vinst och dem 3 poängen vi behövde. Men där finns fler växlar att lägga i.

En vecka till nästa match, mot Asmundtorps IF, hur ser träningsveckan ut inför den matchen?

– Vi jobbar väldigt mycket med kollektiven inom laget, att jobba stenhårt för varandra vilket vi saknade lite mot Stattena. Vi tar helt enkelt träning för träning och match för match och förbereder oss på bästa sätt inför matchen mot Asmundtorp, som kommer bli riktigt tuff.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close