skanesport_desktop-panorama-1

FotbollStehags AIF

Anders Nordström: ”Vi startar matchen med en hög och intensiv press”

Stehags AIF inledde sitt DM-äventyr genom att vinna hemma mot Croatia Helsingborg KIF med 4-1. Till helgen väntar Ekeby GIF på bortaplan. Skånesport har tagit några ord med Stehags AIFs tränare Anders Nordström om deras inledning i DM.

– Vi hade Croatia i serien i fjor och förlorade båda matcherna,så vi visste att det var ett bra lag vi skulle möta, men vi visste också hur vi skulle spela för att göra ett så bra resultat som möjligt. Vi startar matchen med en hög och intensiv press och lyckades vinna många dueller tidigt, vilket gjorde att vi skapade en mängd chanser, tyvärr var vi ineffektiva, som så ofta händer då är att motståndarna får en halvchans och så ligger man under istället. I andra halvlek var vi effektivare och slutresultatet 4-1 var rättvist

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Att spelarna känner att hårt jobb lönar sig, trots underläge och en mängd missade chanser fortsätter vi köra på och får utdelning. Att våra nya spelare börjar växa in i sina roller och att Lukas Strandkvist 18 år kommer in och spelar ca 30min gör 2 mål och många bra insatser.

Vad behöver ni jobba på mer efter första matchen?

– Avslut, men det blev bättre i andra. Att vi aldrig får sluta jobba och spelarna vill lära sig så förutsättningarna finns.

Till helgen väntar Ekeby GIF, tankar inför den matchen?

– Det är ju två vinnare från första omgången, så vinnaren av denna matchen kommer att ha ett bra utgångsläge att gå vidare. Vi har några spelare som kommer tillbaks från sjukdomar och resor. Så det kommer in tre nya i truppen till denna match

Hur kommer matchbilden se ut tror du?

– Hoppas och tror att vi kan trycka på och driva på spelet.

Vad är ert mål med årets DM?

– Att vinna gruppen.

Foto: Bild på Lukas Strandkvist som gjorde två mål i matchen mot Croatia Hbg

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close