Fotboll

Esad Pendek: “Vi har en del saker kvar att jobba på”

Brunnby FF/Väsby FK inledde sitt DM-äventyr i söndags när man på hemmaplan besegrade Hasslarps BK med 3-1. Till helgen väntar Lödde FF. Skånesport har tagit några ord med lagets tränare Esad Pendek.

– Första halvlek blir tyvärr inte som vi hade hoppats på, tidigt i matchen orsakar vi en straff som Hasslarp förvaltar väl och tar ledningen. Resten av halvleken försöker vi hitta rätt i våra positioner men utan större framgång.. i halvtid pratar vi om att vi måste ligga högre upp, sätta högre press och vinna boll tidigt på Hasslarps planhalva. Detta resulterar i ett aggressivare försvarspel där vi vinner fler närkamper, andra bollar och tvingar Hasslarp till misstag. Detta resulterar oxå i att vi vänder matchen och vinner till slut med 3-1.

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Att vi har en del saker kvar att jobba på, speciellt i den defensiva biten.

Vad behöver ni jobba på mer efter första matchen?

– Vårt försvarsspel över hela banan.

Till helgen väntar Lödde FF, tankar inför den matchen?

– Har inte så bra koll på Lödde FF. Men vi kommer att spela vårt spel oavsett motstånd och förhoppningsvis ska det räcka till 3 nya poäng.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?

– Svårt att säga då vi som sagt inte har någon koll på Lödde.

Vad är ert mål med årets DM?

– Håller man på med fotboll så vill man vinna, och vårt mål e att vinna så många matcher som det går och komma så långt som vi kan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close