FotbollUppåkra IF

Richard Koffed: “Det blir en bra värdemätare mot Svedala IF”

Uppåkra IF inledde sitt DM-äventyr genom att vinna borta mot Kiaby IF med 5-0. Till helgen väntar Svedala IF. Skånesport har tagit några ord med lagets tränare Richard Koffed om deras inledning i DM.

– I vår första DM-match mot Kiaby som halkade ur sin femma 2017 var det grov klasskillnad. Redan från start visade vi vad vi ville, samtidigt så var planen inte den bästa. Det tog dock ca 35 minuter innan vi äntligen fick in bollen. Vi skapade chanser utan att utnyttja de. Men 5-0 gör vi på bortaplan och det får vi vara nöjda med.

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Det vi tar med oss är att vi fick truppen att samlas redan kl 08.15 för frukost sedan avfärd mot Fjälkinge med matchstart redan 11.20 och tillgång till planen från kl 11.00. Att vi skapar så många chanser som vi gör sista 15 minuter är jag också nöjd med.

Vad behöver ni jobba på mer efter första matchen?

– Det vi måste jobba mer med är framför allt vårt passningsspel på mattan och snabba fötter. Vi har fått in ett par nya i truppen som vi vill ha in i vårt spel som vi hade förra året. Det tar tid men vi har tålamod.

Till helgen väntar Svedala IF, tankar inför den matchen?

– Mina tankar inför helgen är att vi kommer möta ett ”på ny fött” Svedala IF som fått in spelare och levererade redan i sin första match med 6-1 mot Seveds. Det blir en bra värdemätare.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?

– Hoppas att vi skall ha mycket boll med mycket fart. Hoppas även att vi kommer till spel med spelare som varit borta pga sjukdomar. Mot Lunds FF kom vi till spel med 11 spelare, så vi hoppas på full trupp.

Vad är ert mål med årets DM?

– Målet i DM är att vinna nästa match och få in tävlingstänket.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close