FotbollMalmö FFNyheter

Bara en ändring i MFF-truppen

Franz Brorsson ut och Hugo Andersson in.

I övrigt blir det exakt samma MFF-trupp mot IFK Göteborg som senast mot Brommapojkarna.

Att Brorsson skulle missa machen har varit klart ett tag. Rehaben efter känningen i baksidan som tvingade honom att kliva av strax före pausvilan mot BP är ännu inte fullt ut avklarad.

– Men det känns redan bättre. Ambitionen är att vara igång snart igen, säger Franz Brorsson.

Kan du vara klar till nästa match?

– Det är målsättningen.

In i truppen går istället lärlingen och mittbacken Hugo Andersson.

Det innebär följande 18 spelare:

Fredrik Andersson, Johan Dahlin. Andreas Vindheim, Eric Larsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Hugo Andersson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson. Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Arnor Ingvi Traustason, Mattias Svanberg, Sören Rieks, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg och Bonke Innocent.

I IFK Göteborg är nyförvärvet från Georgien, Giorgi Kharaishvili, för första gången med i truppen. Den ende spelaren som sakas är Patrik Karlsson Lagemyr.

– Vi har varit spelförande i alla våra matcher och det vill vi vara igen. Dessutom är ambitionen att driva upp tempot. IFK Göteborg har byggt med tre mittbackar och jag tror att de kommer med fembackslinje imorgon. Då kan man täcka mer av bredden av planen än om man är fyra, det säger sig självt. Vår slutsats har då varit att vi behöver bli ännu bättre på att på olika sätt komma in bakom deras backlinje mer centrerat. Det har vi jobbat ganska mycket med de senaste veckorna och jag tycker vi blivit bättre och bättre på det med fler spelare som är beredda att löpa i djupled och fler variationer, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Vädret har varit uselt hela veckan och det kan ställa till problem, särskilt som konstgräset på Malmö IP är snabbt och hårt.

Underlaget är en utmaning. Nu har vi ju i och för sig spelat fyra matcher, två i cupen och två träningsmatcher, där så det är klart att vi har en fördel i att vi nu vet vad som väntar oss. Sedan får vi se om det är snö imorgon som det var idag. Det är en svårbemästrad plan där det går väldigt snabbt och skulle det dessutom snöa eller regna går det ännu snabbare. Jag vet dock inte om det förändrar spelet så mycket egentligen, betonar Magnus Pehrsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close