Ballingslöv GoIFFotboll

Jonas Osberg: “Detta blir en bra värdemätare för oss”

Ballingslöv GoIF vann sin inledande match i DM när man besegrade Höörs IS med 5-1. På söndag väntar en ny bortamatch när man möter Perstorp Bälinge IK. Skånesport har tagit några ord med Ballingslövs tränare Jonas Osberg.

– Det var en tuff match där vi första halvtimmen fick försvara oss mycket. Höör har fått in några duktiga spelare som har spelat högre upp i seriesystemet. Sista kvarten i första halvlek tycker jag att vi får grepp om deras innermittfältare och tar över. I 44:e minuten gör vi 1-0 efter en frispark där vår forward vinner en nickduell. Andra halvlek börjar Höör återigen bra men går bort sig lite i sitt försvarsspel och vi utnyttjar det efter en omställning och gör 2-0. När det är cirka 20 minuter kvar får Höör en spelare utvisad och vi kan göra 3-0, 4-0 och 5-0 innan de reducerar till 5-1.

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Där var mycket positivt som vi kan ta med oss men framförallt försvarsspelet över hela banan var bra. Och att vi gör 5 mål får man också se som positivt.

Vad behöver ni jobba på mer efter första matchen?

– Vi ligger bra i försvarsspelet men måste bli lite mer aggressiva när bollen närmar sig straffområdet. I det offensiva kan vi bli lite lugnare och inte söka efter den avgörande passningen hela tiden. Jag vill att vi ska ha mer tålamod i vårt anfallsspel.

Till helgen väntar Perstorp Bälinge IK, tankar inför den matchen?

– Även om Perstorp spelar i en division högre upp ska vi fortsätta med vårt spel och fortsätta med det som vi tränat på. Detta blir en bra värdemätare för oss.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?

– Svårt att säga. Jag har inte så bra koll på Perstorp men de spelar en division högre än oss så det blir en tuff match. Vi lägger fokus på vårt spel och ska bygga på det som vi gjorde bra mot Höör.

Vad är ert mål med årets DM?

– Givetvis vill man komma så långt som möjligt och vinna matcher men detta är också en chans för oss att spela ihop laget och vara väl förberedda till serien startar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close