Ekets GoIFFotboll

Lillis Klasson: “Våra riktlinjer sitter mer och mer”

Ekets GoIF vann säkert borta mot Tollarps IF i den första DM-matchen för säsongen. Till helgen väntar Finja IF för Eket. Skånesport har tagit några ord med Ekets tränare Lillis Klasson om deras inledning i DM.

– ​Matchen mot Tollarp tar vi tag i direkt. Vi är bestämda i vårt agerande och skapar läge för mål i stort sett direkt. Första målet kommer också i den fjärde minuten. Därefter har vi stort bollinnehav men kanske inte får upp vårt bolltempo som vi både kan och vill. Med några korrigeringar i paus så tycker jag det blev bättre i andra. Målet trillar in med jämna mellanrum i andra. Troligtvis blev även Tollarp lite trötta ju längre matchen led.

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Några saker som jag tar med mig från matchen är att vi fortsätter göra en del mål, ser att vi fortsätter med vårt sätt att prestera och att våra riktlinjer sitter mer och mer, vi håller nollan, vi går runt på många spelare även i denna match som vi gjort i alla matcher så här långt på försäsongen.

Vad behöver ni jobba på mer efter första matchen?

– Sedan jag kom till föreningen har jag arbetat på en plan hur vi ska spela och hur vi ska agera och det jobbar vi varje gång vi ses. Så efter denna match så är det att fortsätta ha öppna sinnen, ödmjuka inför varje uppgift, fortsätta med gemenskapen i gruppen och utveckla vår prestation och spelsätt och inte minst utveckla individen till förbättring.

Till helgen väntar Finja IF, tankar inför den matchen?

– Inför Finjamatchen så fortsätter vi med det som jag nämnde precis. Matchbilden kommer säkert se ut som mot Tollarp där vi ska vara bollförande laget. Men återigen vara bra förberedda oavsett vilket motstånd vi möter. Finja lämnade WO i första matchen men jag vet inte varför. Förhoppningsvis blir det match på fredag.

Vad är ert mål med årets DM?

– Vi har inget direkt mål med DM mer än vi vill vinna varje match och vi får fler matchen under försäsongen där varje spelare får träna på olika saker i matchspelet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close