FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki flyttar fram sina positioner i MFF

När Oscar Lewicki bestämde sig för att förlänga sitt kontrakt var det en extremt viktig pusselbit som föll på plats för MFF. Snabbt har han och Fouad Bachirou växt fram som ett i praktiken helt ohotat block på det centrala mittfältet.

– Jag har kanske fått ett ännu större ansvar just för att jag nu är en av få spelare som varit här i några år, funderar han.

Har du koll på vilka tre i truppen som har spelat fler matcher i MFF än du?

– Mackan givetvis. Dahlin har nog också fler eftersom han var här en vända innan. Sedan måste det vara Safari.

Helt rätt. Om du fullföljer ditt kontrakt kommer du troligen att nå upp till en plats bland de 100 som spelat flest matcher genom tiderna i MFF. Kan du känna att du håller på att bli en spelare som flyttar fram sina positioner i MFF?

– Det hade varit jäkligt coolt. Tanken har ju slagit mig att jag har möjligheten att få spela här i många år och bli ett välkänt namn bland MFF-supportrar även i framtiden. Det är som sagt något jäkligt coolt.

Ärligt, hur nära var det att du lämnade?

– Inte nära alls egentligen. Jag gick heller aldrig kontraktslös eftersom jag förlängde på den allra sista dagen, på nyårsafton. Som jag sagt tidigare var jag öppen med att om det skulle komma något som lockade väldigt mycket kunde jag överväga att flytta. Men jag tyckte inte att det gjorde det. Även om det kom en del bra saker värdesatte jag det MFF hade att erbjuda mycket högt. Så nu känner jag mig väldigt nöjd med beslutet.

Håller du med om att centrala mittfältet är de minst konkurrensutsatta positionerna i truppen?

– Mycket möjligt att det är så. Det har varit en del rockader på andra positioner, men på mitten har det ju varit jag och Fouad de flesta matcherna.

Det innebär ju isåfall att ditt ansvar ytterligare ökar?

– Så är det. Men det är ändå lika för alla. Presterar man inte kommer de att sätta in någon annan, eller värva in någon annan. Man vet att det inte finns någon bekvämlighet bara för att vi två har spelat de flesta matcherna.

Den senaste tiden har Magnus Pehrsson och Oscar Lewicki pratat om saker som kan förbättras ytterligare och något de fastnat för är distansskotten. Oscar ska helt enkelt våga utnyttja lägena som kommer.

– Skotten var en punkt jag själv nämnde. Där känner jag att jag kan bli bättre. Jag har lagt en del tid efter träningarna och i USA på skotträning. Men det gäller att ta fram det när det är match också.

Hur svårspelad är planen på Malmö IP?

– Planen är väldigt hård. Det är det främsta problemet. Om man jämför med plan 9 över gatan så är den väldigt mjuk och har en helt annan dämpning. Därför sliter det lite mer på Malmö IP, men hittills har min kropp klarat det bra.

Innebär den hårda planen även att man måste anpassa sättet man spelar på?

– Det som blir lite lidande är presspelet i och med att det tar längre tid att bromsa och göra riktningsförändringar. Kommer du i full fart och motståndaren gör en dragning åt ena hållet så är det inte helt lätt att vända.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close