FotbollMalmö FFNyheter

Lasse Nielsen gör bara viktiga mål

Lasse Nielsen har bara gjort två mål i MFF. Båda på hörnor. Båda viktiga.

Förra året skarvade han in en hörna i guldmatchen borta mot IFK Norrköping.

Idag nickade han in det enda målet när MFF slog ut IFK Göteborg och avancerade till semifinalen i Svenska cupen.

– Det ser ut som om jag sparar målen till de behövs, konstaterade han.

– Fast jag hade gärna gjort fler. Vi får jobba på det.

Han hyllade hörnan från Arnor Traustason och påpekade att det inte var den enda gången det blev farligt.

– Jag tyckte att alla våra hörnor blev farliga, åtminstone alla utom en. Synd att vi inte kom till några i den andra halvleken. Vi var i alla fall det bästa laget och vann förtjänt. I den första halveken var vi riktigt bra. I den andra kom IFK Göteborg tillbaka, men de skapade inte så mycket. De hade väl bara en enda farlig chans?

Lite mer än tio minuter före slut kom avbytaren Tobias Hysén in bakom Nielsen och Rasmus Bengtsson i mittförsvaret. Då gjorde dock målvakten Johan Dahlin en snygg och avgörande räddning.

MFF-tränaren Magnus Pehrsson var också nöjd med segern och insatsen, särskilt de första 45 minuterna.

– Då hade vi bra tempo och variation. Efter pausen bet vårt presspel sämre och vi fick byta tre spelare, men vi skapade ändå chanser. Vi hade sex avslut centralt som kunde gett mål. Det hade inte IFK Göteborg och segern var förtjänt, sammanfattade Magnus Pehrsson och förklarade varför han valde att starta med Arnor Traustason och Egzon Binaku.

– De kändes rätt mot dagens motstånd och sättet vi ville spela. Dessutom ville jag att de skulle få känna att de är viktiga spelare i MFF och köpta för att ibland vara startspelare, inte varje gång, men alltid med i diskussionen. Och Markus Rosenberg valde jag bland annat för hans fina historik mot IFK Göteborg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close