BK LandoraFotboll

Thomas Mähler: “Vi behöver bli mer noggranna i vårt uppbyggnadsspel”

BK Landora inledde DM-äventyret genom att vinna hemma mot HF Olympia med 3-1. Idag väntar en ny hemmamatch när Lunds BOIS kommer på besök. Skånesport har tagit några ord med lagets tränare Thomas Mähler om deras inledning i DM.

– En stabil match från vår sida, dock utan något glänsande spel från något av lagen. En ganska temposvag match totalt sett där vi rättvist vinner med 3-1, segermarginalen kunde vara något mål större.

Första tävlingsmatchen för året, vad fick du med dig från denna matchen?

– Vi hade ett gäng återbud vilket gav oss möjligheten att lufta fler spelare som kanske annars inte hade varit tilltänkta att vara med i matchtruppen och det ger oss alltid nyttiga erfarenheter att se hur våra unga pågar sköter sig och som kan ge oss fler

Vad behöver ni jobba på mer efter första matchen?

– Vi behöver bli mer noggranna i vårt uppbyggnadsspel, vi behöver bli mer distinkta i våra avslutslägen och slipa på våra fasta situationer.

Idag väntar Lunds BOIS, tankar inför den matchen?

– Vår ambition är att vi ska ta kommandot och vi hoppas att vi kan ta ytterligare steg framåt i vårt spel.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?

– Vi har ingen koll på hur våra motståndare spelar men vår plan är att vi ska vara spelförande och att vi tar 3 poäng och får en gruppfinal nästa helg mot Svalövs BK.

Vad är ert mål med årets DM?

– Som tidigare år är DM ett sätt för oss att i tävlingsmatcher öva på vårt grundspel och att vi får förmånen att möta lag från olika serier som vi inte annars möter (dock i år så har vi lite ”otur” i lottningen då Olympia är en seriekollega samt att vi brukar matcha mot Svalöv i en av våra träningsmatcher).

Relaterade artiklar

Back to top button
Close