Padelbloggen

Inget VM för mig i år

Tyvärr blir det inget VM för mig i år. Det beror inte på min skada, utan på grund av att jag är gravid med beräknad födsel i augusti! Däremot kan jag inte åtgärda min skada på grund av min graviditet, eftersom det krävs en operation som får vänta tills efter förlossningen. Det är så klart blandade känslor, men jag har redan börjat tänka på EM 2019 och VM 2020 så det finns inga ambitioner från min sida att ge upp min padelkarriär trots två småbarn. Jag har en bra förebild i min partner, Antonette Andersson, som är trebarnsmamma och har varit en av Sveriges ledande padelspelare under många år.

Jag lider för övrigt med Antonette, som nu för andra året i rad förlorar sin partner på grund av graviditet. Förra säsongen spelade hon nämligen med Billie Gajic som blev gravid under säsongen. Nu ska Antonette spela med Rebecca Nielsen (i Helsingborg) och Sofia Arvidsson (i Löddeköpinge) så det ser ut att lösa sig bra för henne. Denna gång verkar hon dessutom ha garderat sig med två olika partners om någon av dem skulle gå och bli gravid…

I fredags var jag och min sambo, Stefan, på Sportcenter Syd i Löddeköpinge. Vi körde en after work clinic med 8 entusiastiska spelare som även de blivit nykära i sporten (läs: beroende!). Det är kul att se hur dessa vuxna män suger åt sig av den feedback vi ger dem. Jag tror att en del kommer att höra min röst i sömnen: ”Förbered racketen i tid! Böj på benen! Upp med rackethuvudet i volley!”

I brist på egen padelträning hoppas jag kunna få mina endorfinkickar av att se andra svettas på banan. Bloggen kommer jag att fortsätta skriva tillsammans med Stefan, som är minst lika engagerad inom padel som jag är och som nu blir familjens representant (som Team Manager) vi kommande VM i Paraguay.

Vi ses på padelbanan!
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close