Eskilsminne IFMagasinNyheter

Eskilsminne värvar Lasse Möller som A-lagsrapportör

Eskilsminne IF har i dagarna gjort klart med ett starkt nyförvärv i den egna organisationen.
Lasse Möller, en av nordvästskånes mest erfarna sportjournalister, kommer att rapportera i de egna kanalerna om de båda A-lagen.
– Det spelar ingen roll hur bra du är – om du inte syns, säger Möller.

Detta reportage är en del i Eskilminnes klubbmagasin.

De senaste åren har Eskilsminne växt alla håll och kanter.
– Fotbollsmässigt och organisatoriskt har vi växt stabilt och skaffat en struktur som är fullt jämförbar med många elitföreningars. Med ett undantag – den egna kommunikationen, säger ordförande Claes Ohlsson.
Därför har “Eskils” agerat under vintern. Dels genom att beställa klubbmagasin genom Skånesport där en artikelserie kommer att publiceras om de sociala projekt som görs. Dels genom att ta in Lasse Möller i organisationen.

Möller kommer närmast från en bärande roll i Landskrona BoIS mediagrupp.
– Efter 48 års arbete som journalist på NST, Arbetet och HD ville jag fortfarande arbeta på något sätt. I BoIS, som jag följt hela mitt liv, fanns det ett stort behov av en bättre hemsida och ett bättre flöde av information. Så jag tog mig an det uppdraget ideellt. Fem-sex dagar i veckan var jag på idrottsplatsen och hade full tillgång till A-truppen. Jag vill mena att klubben tagit stora steg framåt, både mot medlemmar och sponsorer, genom att förbättra sin mediastrategi.

Efter en stormig höst och vinter i Landskrona BoIS har många nyckelpersoner lämnat av olika anledningar.
– Jag avvecklade mitt engagemang i BoIS, men vill fortfarande arbeta med att skriva. Pensionen infaller inte förrän i oktober och när Ingemar Queckfeldt (marknadschef i Eskilsminne) som jag känner privat hörde av sig kom vi fram till att det här skulle vara en bra lösning för samtliga. Föreningen får inga kostnader i det här projektet.

Vad är det du kommer att arbeta med rent praktiskt?
– Eskilsminne vill lyfta A-lagsverksamheten och få den mer synlig – både herrlag och damlag. Klubben har alldeles utmärkta egna kanaler att nyttja.
Hur väl känner du till Eskilsminne IF?
– Sedan tidigare hade jag en bild av den från ett utifrånperspektiv. Men nu när jag ser insidan inser jag hur stor organisationen är och hur otroligt många lag det finns. Det ska bli väldigt kul att arbeta med “Eskils” och jag hoppas att alla spelare, ledare och tränare med tiden inser att jag arbetar för klubben. Jag är ingen utomstående journalist. det är Eskilsminne IF som styr informationen.
Förklara kortfattat varför det är viktigt för en förening att synas ordentligt?
– För det första så måste man nå ut med information till sina medlemmar och sina sponsorer. Blir man bättre på att visa vad man gör, inte minst i Eskilminnes fall, så gynnar det även marknadsbiten.
– Det behöver inte vara stora nyheter varje gång. Ibland räcker det med träningsrapporter, motståndarkoll och notiser. Huvudsaken är att det blir en kontinuitet. Det spelar ingen roll hur bra du är – om du inte syns, avslutar Möller.

Läs även:

https://skanesport.se/magasin/eskilsminne-magasin/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close