HandbollHandbollsbloggenKristianstad HandbollLUGI

LUGI – ingen belåten katt

Efter att ha haft ett lillgrepp mer eller mindre hela matchen lyckades Kristianstad besegra LUGI med 26-23.
Jag måste medge att jag är lite imponerad av KHK att ställa om efter örfilen i Challenge Cup och leverera som de gjorde ikväll. Inte minst när Satrapova satt på bänken och Chrova var fortsatt ur spel.

Men lika mycket som KHK ska ha sin cred finns det anledning ett sätta ett kraftigt frågetecken för LUGI:s slagstyrka nu när det gäller som mest.
Jag har haft svårt för att sätta en etikett på det här LUGI-laget hela säsongen. En svag start följdes upp av en bättre vinter, men de har fortfarande en apparat som hackar.
En maskin ska spinna, som Ranelid sa, som en belåten katt. LUGI är långt därifrån och saknar en ledare av Blomstrand-klass på planen. De låter mer som en frusen hund kopplad utanför ICA. Flodman blev inte alls det lyft jag trodde att hon skulle bli, men så spelar hon knappt heller. Petad i andra halvlek idag efter några minuter i första.
Någonting stämmer inte.

Nu blir LUGI sannolikt “bara” femma i serien. Visst, de är fyra nu i form av fem plusmål. Men de ska ta sig an H65 Höör i nästa omgång samtidigt som KHK har Önnered på bortaplan.
Hemmaplansfördelen i kvartsfinalen blir sannolikt Kristianstads.
Teoretiskt har de sniff även på tredjeplatsen, men att Sävehof i snuskform skulle torska mot Eslöv kommer strax efter min tro på Tomten.

Så jag har anledning att revidera mina semifinaltips:
H65-Kristianstad
Skuru-Sävehof

***

På tal om LUGI.

Hampus Jildenbäck till landslaget!
Det är glädjande av många anledningar. En är att man kan nå hela vägen dit utan att lämna svensk mark.
Jildenbäck har tackat nej till utländska intressenter tidigare. Frågan är om en sådan här utnämning kan stärka hans förhandlingsposition när nästa Bundesligaklubb ringer?

Relaterade artiklar

Back to top button
Close