IK PanternIshockeyNyheter

Panterns SHL-dröm höll bara två matcher

I den första omgången i slutspelsserien tappade Pantern 4-1 till förlust i förlängning mot Björklöven. I match två hemma mot Oskarshamn hjälpte heller inte en bra start med 1-0 och bra spel efter den första perioden. Oskarshamn svängde till seger med 5-2 och därmed är drömmen om förstaplatsen och fortsatt kvalspel i praktiken död och begraven.

– Vi måste vinna alla tre matcherna som är kvar. Det är den enda lilla chansen vi har. Men jag skulle inte rekommendera någon att spela på att vi lyckas ta förstaplatsen, konstaterade IKP-tränaren Joby Messier.

– Fast mina killar hatar att förlora. Och det var väl ingen som tippade att vi skulle tappa så många matcher i rad heller. Idag var det frustrerande både för mig och spelarna. Vi inledde riktigt bra, men Oskarshamn spelade också bra och förändrade matchen. Fast vi är heller inga offer, vi skulle kämpat oss tillbaka hårdare.

Lagkaptenen Kim Johansson (bilden) var tillbaka efter att ha missat förra matchen på grund av sjukdom.

Han var lika besviken som alla andra och poängterade att nu måste laget plocka fram stoltheten inför de avslutande matcherna mot Almtuna och AIK borta samt Södertälje hemma.

– Man kan inte älta saker i en kvalserie. Det är bara att släppa allting och försöka fokusera på nästa match och det tror jag faktiskt att vi lyckades med inför den här matchen trots det som hände mot Björklöven. Tyvärr slutade vi spela efter den första perioden och gör vi det är lagen så pass skickliga att de utnyttjar det direkt. Oavsett vad som händer har vi ändå emblemet på bröstet att spela för och stoltheten att visa. Det får vi se till att göra!

Har allt strulet och förändringarna under säsongen inneburit att ni nu på slutet helt enkelt inte orkar längre?

– Det är inget jag vill skylla på. Vi har ju bara att par matcher kvar. Då ska man klara att tömma alla resurserna ändå.

Fast fyra raka föruster i slutet på Hockeyallsvenskan och två till i upptakten av slutspelsserien talar ett annat språk.

Mot Oskarshamn tog Pantern ledningen när backen Anders Grönlund prickade in 1-0 i powerplay. Sedan bortalaget vänt till ledning 3-1 fick Pantern en fin möjlighet att komma in i matchen igen när Andreas Heier dundrade in 2-3. Men sista fem var det Oskarshamn som var starkast och till slut blev det en förtjänt seger.

Inför matchen uppstod ett bråk mellan Joby Messier och två ideella funktionärer i Pantern. Till Kvällsposten berättar Anna Johansson att hon blev totalt utskälld för att hon påpekade att Lucas Nordsäter inte var registrerad i tid och riskerade att missa matchen. När kollegan Jacob Alsenfelt konfronterade Messier och påpekade att det inte är okej att skälla ut en ideell arbetare på det sättet fick han beskedet.

– Ser jag dig igen så slår jag dig.

Joby Messier tog lugnt på händelsen.

– Det var ingen incident, det var ett missförstånd med Anna. Ett kommunikationsproblem om en registrering som vi klarade upp. Färjestad, vi, förbundet och Nordsäter vet vad som gäller. För att vara ärlig så fokuserade jag inte så mycket på det. Vi hade en match att förbereda och koncentrera oss på.

– Jag vill dock inte ha en en massa människor som springer i vårt omklädningsrum. Det är möjligt att det varit så tidigare, innan jag kom hit, att man kunnat göra det. Men jag vill ha ett mer stängt omklädningsrum där bara de som hör hemma där kommer in och ärligt talat har jag inte tid att springa omkring och oroa mig för folks känslor. Den här typen av drama är någor nytt för mig. Jag kanske inte är känslig nog, jag får fråga min fru när jag kommer hem.

Till Kvällsposten säger Anna Johansson och Jacob Alsenfelt att de inte kommer och jobbar nästa match om Joby Messier är kvar och på Twitter skriver Alsenfelt att det sista som hände innan han lämnade Isstadion var att han blev kallad tjockis: “Detta tar en tillbaka till högstadiet ju. Härliga tider man lever i.”

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close