FotbollMalmö FFNyheter

Vindheim borta i ett par veckor

Andreas Vindheim missar definitivt cupsemifinalen. på lördag. När det gäller de övriga skadade MFF-spelarna finns det hopp om spel.

– Andreas landade olyckligt på knäet i en duell mot IFK Göteborg. Det vi kunnat se idag är att det blivit en påverkan på den bakre ledkapseln i knäet och det innebär att han tyvärr är borta i allafall ett par veckor, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Det är inget fult eller sådant i själva situationen utan ren otur att knäet hamnar i en olycklig vinkel vid landningen. Vi kommer också att följa upp med ett magnetröntgen i morgon, men det vi tror nu är som sagt att det blivit en påverkan på den bakre ledkapseln.

När det gäller Arnor Traustason och Oscar Lewicki, som också fick avbryta matchen mot IFK Göteborg, är läget betydligt bättre. Mest för Traustason.

– Han fick ett genomtramp i foten och det har blivit en liten ytlig blödning på insidan av fotleden. Men han har en god funktion i foten och det ser mycket bättre ut nu när den akuta fasen är över. Vi hoppas och tror att han är disponibel på lördag.

– Oscar fick en liten känning i vänster ljumske, eller ljumskstruktur om vi ska vara noga. Det är en känning som vi inte bedömer som någon större muskulär skada. Det blir lite dag för dag nu. Vi säger inget om någon prognos mer än att han har en okej funktion, men är lite retad. Även där kommer vi att göra en magnetröntgen imorgon. Vi får ta det dag för dag. Det är dock ingen allvarlig skada, så mycket kan vi säga, berättar Jesper Robertsson.

Är det troligt att han spelar på lördag?

– Jag vill inte spekulera i hur stora eller små chanserna är. När det gått ett par dagar kommer vi att kunna ge ett tydligare besked.

Franz Brorsson och Pavle Vagic som var skadade redan före matchen mot IFK Göteborg är på väg tillbaka.

– Pavle gjorde de sista inomhusövningarna idag och börjar nu återgångsfasen på planen. Franz hade en liten känning i baksida lår och är kanske tillbaka ute på planen redan imorgon, eller åtminstone i dagarna. I båda fallen har rehaben följt planen vi tyckte var rimlig. Spel i helgen är inte uteslutet. Men för Pavles del är det en längre återgångstid än för Franz. som ju inte varit borta så länge, säger Jesper Robertsson.

Därför är Franz Brorsson närmare en återlomst än Pavle Vagic.

På dagens träning fick målvakten Fredrik Andersson en smäll mot handleden. Den skadan är ännu inte undersökt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close