FotbollMalmö FFNyheter

Ungt MFF stod upp bra mot IFK Göteborg i U21-serien

Med fem lärlingar och resten av truppen hämtade i U19 förlorade MFF premiären i U21-serien mot IFK Göteborg med 0-2 (0-0).

IFK Göteborg ställde upp med Erik Dahlin – Kristopher Da Graca, David Boo Wiklander, Erik Gunnarsson – Jake Weisbrod, Vajebah Sakor, Adil Titi, Billy Nordström – Mikael Ingebrigtsen, Axel Gunnarsson, Giorgi Kharaishvili.

MFF kom med Mathias Nilsson – Sanusi Naesae, Noel Hansson, Hugo Andersson, Yahya Kalley – Felix Konstandeliasz, Melker Nilsson, Samuel Adrian, Amel Crnalic – Laorent Shabani, Kevin Harletun.

Samuel Adrian (bilden) fyllde 20 i början av mars. Alla de övriga hade åldersmässigt lika gärna kunnat spela i U19.

– Men lärlingarna är absolut inte U19-spelare mer än till åldern. De är fullt ut A-lagsspelare, mogna att ta ansvaret att spela både här och i A-laget. Det tyckte jag de visade också genom att driva på de andra. Kvalitetsmässigt visade dessutom flera av de övriga att de kan tillföra mycket på den här nivån.

– Vi gick in med ambitionen att försöka föra machen och vara spelförande och i den första halvleken tyckte jag att vi lyckades med det också. Då var vi dominanta även om vi hade problem med att få till spetsen och skapa chanser. I den andra halvleken släppte vi till ett olyckligt mål, i princip ett självmål, och efter det dippade vi lite. Det kändes som vi blev modfällda på grund av 1-0 och då kom även 2-0. Men efter 2-0, under den sista kvarten, kom vi igen och tog över spelet igen och då skapade vi nog de bästa lägena vi hade under hela matchtiden, sammanfattade MFF-tränaren Andreas Georgson, som från och med i år coachar U21-laget.

Efter ett par återbud reste MFF upp till Göteborg med ett mycket tunn bänk. I princip fanns det bara tre spelare att byta in. Bytena med Samir Polozen, Albin Sundgren och Jakob Radgowski genomfördes också, men först i den 75:e minuten (Polozen) och alldeles mot slutet (de två andra). Därför fick lärlingarna Mathias Nilsson, Hugo Andersson, Felix Konstandeliasz, Samuel Adrian och Laorent Shabani en tuff genomkörare mot bra motstånd i 90 minuter.

– Tanken är att de ska få just de hela och tuffa matcherna. Det började vi med redan mot Roskilde och Nordsjälland. Det innebär att de inte kommer att kunna genomföra alla momenten på träningen nu på torsdag, men skulle det sedan behövas att några av dem följer med upp till Östersund kommer de att vara fullt återställda och tillgängliga då, konstaterade Andreas Georgson.

I anfallet hade MFF Laorent Shabani som släpande bakom Kevin Harletun. 17-årige Harletun bestämde sig inför säsongen för att lämna MFF när han inte blev aktuell för en lärlingsplats. Efter att ha undersökt alternativen kom han dock nyligen tillbaka och i helgen gjorde han ett av målen när MFF U19 besegrade Ängelholms FF med 3-2 i Ligacupen.

– Platsen han lämnade i U19 var ju ledig och vi har ingen prestige som stoppar oss att ta tillbaka någon som lämnat, så självklart var han välkommen. Nu är han med och kämpar om en plats som alla andra, satsar hårt och varken han eller någon annan föll ur ramen, betonade Andreas Georgson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close