BloggarEslövs IKH65HandbollHandbollsbloggenKristianstad HandbollLUGI

Efter 21 omgångar vaknade LUGI

I en hel säsong har jag undrat vart jag haft LUGI:s damer.
Och så plötsligt. Efter tio minuter i derbyt mot H65 Höör – tänkte jag för mig själv: “Dom är tillbaka”.

Dragan, din sluge sate. Din räv! Nu sitter ju försvarsspelet. Vad har ni pysslat med i 21 omgångar innan?
Träningsmatchat för slutspelstider. Uppenbarligen.
Dessutom klev Ida Nilsson fram på allvar. LUGI har inte vunnit många matcher den här säsongen som kan direkt kopplas till strålande målvaktsspel, men nu satt det där (samtidigt som H65:s målvakt Jannike Wiberg med bacilusker i kroppen satt på läktaren).

Visserligen matchades firma Petrén, Engdahl, Carlsson – och minsann Flodman – väldigt hårt. Men de stod pall (i 55 minuter) – och det är ett absolut måste om de ska knipa Kristianstad i kvartsfinalen.

Så. Från att gå från en vacklande vålnad i förra omgången, till en trimmad stubbfräs några veckor senare.

H65 vände på matchen i andra halvlek, precis som mot Västerås. Med 7-6-spel segade de sig ikapp och förbi. Mikaela Mässing, hundraprocentig straffskytt för dagen, knäppte tolv mål. Glöm att hon spelar i SHE säsongen 19/20.

Gry Bergdahl räddade LUGI:s kvitteringsläge med 15 sekunder kvar – och därmed kan vi konstatera att H65 vann samtliga sina bortamatcher i SHE. De enda två torskarna kom hemma mot Skuru och Sävehof. Något av de lagen som de lär möta i en final den 10 maj.

I H65 råder ingen demokrati i gruppen gällande val av motstånd – vilket ju är fallet i en del lag (att man väljer motstånd tillsammans).
Ola Månsson valde Västerås före Boden.
Dessutom valde Kardell bort Boden till förmån för Önnered.
Kvällens största vinnare var med andra ord just Boden. Inte för att de lär kunna rubba ett formstarkt Sävehof, men ändå.

***

Kristianstad hade chansen att knipa fjärdeplatsen i tabellen och hemmaplansfördel. Men sumpade allt mot Önnered. Torsk med 21-19
Det kan mycket väl kosta en semifinalplats.

Kvartsfinalerna blir alltså:
H65 Höör-Västerås Irsta
Skuru-Önnered
Sävehof-Boden
Kristianstad-LUGI

***

Avslutningsvis.
Det här med sociala medier kan var plågsamt kommersiellt, hjärndött, negativt och deprimerande. Men ibland kan det vara vackert.
Exempelvis har #saveoscarsajland blivit en främst skånsk trend där förening efter förening hakat på och arrangerat insamlingar av olika slag.
Just ikväll avslutade Eslöv sin sejour snyggt. Visserligen förlust 29-35 mot Sävehof, men samtliga entréintäkter gick till familjen Sajland.

Bravo EIK. Välkomna åter till eliten så småningom.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close