FotbollKvarnby IKNyheter

Kvarnby IK-tränaren: Viktigt att få in rutin

Kvarnby IK har gjort klart med ytterligare två spelare inför division 2-starten.

Mittbackarna Fitim Miftari, 27, och Max Andersson Sääf, 34, höjer dessutom medelåldern rejält i truppen.

– Efter förra säsongen, då vi tappade alla spelarna utom en och gjorde en bragd som klarade nytt kontrakt, vet jag att styrelsen jobbat hårt på att få in spelare med mer rutin och rätt erfarenhet, säger KIK-tränaren Ulf Jansson (bilden).

Han påpekar också att det inte är en enkel uppgift i en klubb som fullt berättigat fått ryktet att satsa hårt på att producera egna unga och lovande spelare och konsekvent ge dem chansen.

– Jag vet från min tid i Arlöv att i ett sådant läge blir det faktiskt svårt att locka etablerade spelare. De vill inte alltid agera pappa till en massa löften, de vill oftast gärna istället spela i ett lag som känns som en given toppkandidat. Därför var det väldigt bra att vi nu fick in spelare som Sääf och Miftari. De har dessutom tränat med oss i flera veckor och är inkörda i laget. Känns också som om de höjt nivån, poängterar Ulf Jansson.

Max Andersson Sääf hade egentligen varvat ner i Skanör/Falsterbo IF och spelade innan dess i BK Höllviken. Fitim Miftari är fostrad i FC Rosengård och har spelat i LB07, Liria IF och senast i Kosova IF.

Kvarnby IK har även ändrat i uppbyggnaden av truppen.

– Ifjor hade vi 26 spelare. Nu har vi skalat ner till 18 och fyllt på med fyra mycket duktiga spelare från vårt U19. De 22 kan under säsongen kompletteras med ytterligare spelare från våra duktiga U19- och U17-lag. Jag tycker att det är ett bra sätt att jobba i en ungdomsförening som Kvarnby IK. Men det behövs som sagt även tillföras en del rutin. Sedan arbetar vi på sikt. Vi ska inte sväva iväg och prata toppstrid. Kanske om några år om vi fortsätter utvecklas. Men än så länge är en mittenplacering, typ 7-8, en hög och bra målsättning, säger Ulf Jansson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close