skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Lewicki höll inte i testet – Vindheim borta flera månader

MFF åker till Östersund utan Oscar Lewicki, Andreas Vindheim och andremålvakten Fredrik Andersson. I samtliga fall är det skador som sätter stopp för spel. En färsk undersökning har dessutom visat att Vindheims skada var betydligt allvarligare än man först trodde.

Den norske ytterbacken har drabbats av en korsbandskada, som dock MFF-läkaren Pär Herbertsson hoppas kunna behandla utan operation.

Vindheim vred knäet när MFF vann kvartsfinalen mot IFK Göteborg. Det senaste beskedet är att bakre korsbandet gått av och att det handlar om en rehabtid på två månader om strategin att inte operera utan istället använda knäortos, som är ett slags bandage om knäet, fungerar.

– När vi har tittat på statistik från andra bakre korsbandsskador har det tagit betydligt längre tid att komma tillbaka efter en operation, än vid behandling med knäortos, säger MFF:s lagläkare Pär Herbertsson till klubbens hemsida.

Enligt Herbertsson är den genomsnittliga frånvarotiden vid behandling med knäortos två månader, men han påpekar att det kan ta både längre och kortare tid.

I veckan fick MFF ett positivt besked efter magnetröntgen av Oscar Lewickis ljumskar. Men när han testades på dagens stängda träning hade han fortfarande ont.

– När magnetundersökningen var blank tändes en strimma hopp. Men strukturen var inte färdig. Ska man se det positiva så är det ju betydligt bättre att vi fick reda på det nu än fem minuter in på matchen, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Han vill inte avslöja något om sina tankar om vem som ska ta Lewickis plats bredvid Fouad Bachirou. MFF har konsekvent kört med den duon och det finns inget självklart förstaalternativ.

– Vi har många olika alternativ och idag testade vi olika konstellationer. Spelarna har inte fått elvan än och nu får jag fundera ett tag till, säger Magnus Pehrsson och betonar att Bonke Innocent nu på allvar finns med i urvalsprocessen.

– Bonke är defensivt spelaren som påminner mest om Oscar och han har blivit bättre och bättre. Därför känns han som ett alternativ på ett sätt han inte gjorde för någon månad sedan.

En av de totalt fyra förändringarna i truppen är också att centrale mittfältaren Samuel Adrian går in istället för lärlingskollegan och mittbacken Hugo Andersson.

Vilket är bäst, ett rakt positionsbyte, till exempel en central mittfältare mot en annan central mittfältare, eller att gå in och ändra i positionerna?

– Den frågan tänker jag inte svara på eftersom det skulle avslöja för mycket. Och när det gäller själva principen varierar det från match till match. Varje match är unik med form och andra faktorer.

I övrigt är Franz Brorsson tillbaka efter skadan som tvingade honom att stå över IFK Göteborgs-matchen.

Fredrik Andersson fick en smäll på handen på en träning och ersätts i truppen av lärlingen Mathias Nilsson.

– Fredrik har ont i handen och är inte i matchdugligt skick.

– Och det är väl ganska troligt att det blir Eric Larsson som spelar istället för Andreas Vindheim. det tror jag många kan gissa på. De två har dessutom känts väldigt jämnstarka hittills under säsongen. Även om det är otroligt oturligt för Andreas som sett jättefin ut och haft en riktigt god utveckling ska det inte behöva påverka så mycket, säger Magnus Pehrsson.

Truppen:

Johan Dahlin, Mathias Nilsson, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Egzon Binaku, Eric Larsson. Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Samuel Adrian, Sören Rieks, Arnor Ingvi Traustason, Mattias Svanberg, Laorent Shabani, Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg och Carlos Strandberg.

MFF åker upp till Östersund på fredagsmorgonen och tränar ett pass på matcharenan klockan 16.30.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close