BloggarHandbollHandbollsbloggenHK MalmöIFK KristianstadLUGIOV HelsingborgYstads IF

När Aftonbladet pungsparkar Kristianstadsbladet

Kvartsfinalerna i Handbollsligan snackas det om nu.
Mästarlaget IFK Kristianstad ska varva Champions League-åttondel mot Flensburg med en matchserie mot GUIF – som vissa dagar står utan huvudtränare.

Schemat går inte att få ihop så alla blir nöjda och vill det sig illa tvingas IFK att “vaska” en match för att inte köra slut på truppen fullständigt.
Hur som helst kommer spelschemat säkert att bli en intressant punkt på Handbollsligans medlemsmöte i maj. Livesänd gärna den diskussionen, Nikolas…

Om IFK vinner?
Såklart. Ska vi gissa på 3-1 om man vaskar en match i Ankeborg?

***

Malmö valde Sävehof. Säsongens flipp mot säsongens flopp.
Kan vi få skånsk seger i den femte och avgörande eller har formkurvorna för de båda lagen vänt?

Ystad blev valda av Alingsås och den fighten känns väldigt öppen.
Att högstanivån är tillräckligt hög i YIF tvivlar jag inte på, men det är de djupa dalarna som lett till att de inte slutar topp-fyra. Det kan gå, men visst, Alingsås ska vara favoriter.

LUGI-Redbergslid?
Det skulle förvåna om det inte slutade 3-2 till något av lagen. Som Axnér är inne på: RIK:s aggressiva försvar har passat de vinröda illa tidigare.
Kan 7-6-spel vara en lösning?

***

Det här med betalväggar hos de stora mediehusen är en debatt som är intressant att följa – utan att jag behöver sätta rätt- eller fel-stämpel på upplägget.
På tidningarna står redaktörer, chefredaktörer, vd:ar och bolagsstyrelser och slår fast att “journalistik måst få kosta”.
Och det håller jag principiellt med om – även om betalalternativen är värdelösa.

En knepig situation blir det ändå när en tidning, låt oss säga Kristianstadsbladet, gör en intressant artikel och låser in den enbart för betalande kunder.
Som denna.

Och så kommer en annan tidning, låt oss säga Aftonbladet, och gör en rewrite på det gottigaste i artikeln – som går att läsa helt öppet.
Som denna.

Då sparkar Aftonprillan hela branschen på pungen med ett par nyvässade dobbskor.

Lite extra märkligt blir det förstås när just Aftonbladets reporter titt som tätt kastar slängkyssar, rosor och glitter åt Kristianstadsbladets reportrar på twitter.

Därför utgår jag från att någon på Kristianstadsbladet gör en rewrite på Flinks inlåsta text med betyg på alla lagen. Bara för att stämpla tillbaka i skrevet och helst vrida till med vristen…

***

OV Helsingborg vann till slut en bortamatch, mot formlösa, oinspirerade och semestersugna Hammarby. Tyvärr var det inte tillräckligt. Karlskrona gjorde sin plikt mot Aranäs och därmed spelas det Allsvensk handboll i Helsingborg även nästa säsong.

Skador på nyckelspelarna kostade för mycket – men det är ändå ingen katastrof för OV. Inte alls. Föreningen står på såpass stabil grund att man på lång sikt borde ha alla möjligheter i världen att etablera sig på allvar i högsta ligan.

Det skulle snarare förvåna om man inte har både dam- och herrlag i SHE/Handbollsligan inom två-tre år.

***

Vad har jag och Kassem Awad i HK Malmö gemensamt?
Inte mycket, bortsett från att tycka om handbollsmatcher i Sjöbo.
För ett drygt år sedan spelade han i division fyra mot HK Björnen med Malmös tredjelag. Om knappt två månader lär han spela SM-final.

Knäcket om honom läser ni här.

***

Hur artade sig tipsen innan säsongen?
Nedan har ni sluttabellen och min gissning inom parantes.
Bara tre placeringar spot on men i det stora – helt okej. Om jag jobbat på KB hade jag gett mig själv ganska stabila RRR.

1 Kristianstad (1)
2 Malmö (3)
3 Alingsås (4)
4 Lugi (6)
5 Redbergslid (8)
6 Ystads IF (5)
7 Guif (7)
8 Sävehof (2)
———–
9 Hammarby (10)
10 IFK Skövde (9)
———–
11 Ricoh (13)
12 Aranäs (12)
13 Karlskrona (11)
———–
14 Helsingborg (14)

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close