InnebandyNyheter

Landskrona Falcons satsar på egna talanger

IBK Landskrona räckte inte till i den södra division ett-serien den här säsongen.
Men hoppet om framtiden lever och får en återkomst bygger laget nytt – med byggstenar från den egna talangfabriken.

Som en första pusselbit har Falcons nu skrivit kontrakt med ett flertal spelare från föreningens duktiga 99/00-kull. Dessa två ålderskullar har genom ungdomsåren samlat på sig fem seriesegrar, ett SkM-guld, ett SkM-silver, ett SM-brons samt ett antal mindre cuptriumfer. Under säsongens gång har antalet ungdomar som getts chansen i herrlaget ökat och i slutet på säsongen så dominerade ungdomarna matchtrupperna.

Herrlagskommittén låter hälsa:
“I princip samtliga av dessa yngre spelare har hållit ihop i drygt 10 års tid och därav är det extra glädjande för föreningen att kunna informera om att denna grupp nu har valt att fortsätta utvecklas tillsammans och därmed ta vidare stafettpinnen från det stora antalet äldre spelare som nu valt att ”pensionera sig”. Totalt sett så kommer nästan 10 spelare i herrtruppen representeras av ungdomar från 99/00-kullen.”

De spelare som i veckan valt att signera fleråriga kontrakt med Falcons är:
Jakob Bjarke: En spelare som kan användas på i princip alla platser och som besitter ett antal spetsegenskaper.
Karl Hansson: En passningssäker back som alltid vågar fylla på i det offensiva spelet. Har denna säsong studerat i USA och meddelade i veckan: ”ska bli grymt kul att på nytt lira med gänget”.
Niklas Josefsohn: En finurlig anfallare med underbar spelförståelse. Är alltid spelbar och gör omgivningen bättre.
Kevin Assarsson-Toth: En rightanfallare som definitivt vet var målet är. Kevin vann detta år skytteligan i Juniorallsvenskan med 27 fullträffar!
Gabriel Ohlsson: En ettrig anfallare som sätter press på motståndarbackarna och som alltid står ”på rätt ställe” och får tryckt in ett flertal mål under säsongen.
Johan Immerstrand: En positionssäker back som läser av spelet föredömligt. Likaså sitter passningarna alltid på bladet.
Oskar Jönsson: En hårt jobbande center som alltid ligger rätt i defensiven och som i kontringarna har hittat nätet ett flertal gånger denna säsong.

Sedan förra våren har Falcons, från 99/00-kullen, även kontrakterat, Tobias Ohlsson-Bååth och Melvin Bengtsson.

Efter ovanstående föryngring har snittåldern, på den totala trupp som nu är kontrakterad över kommande säsong, sänkts från 25 år till 20 år. Ytterligare komplettering av herrtruppen är på gång och en inte allt för djärv gissning är att snittåldern kommer kunna komma ner ytterligare tills upptaktsmötet inför kommande säsong.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close