skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Patrick Winqvist: Förvånad om TFF inte tippas sist

När han fick chansen att skriva på som tränare i Trelleborgs FF även säsongerna 2019 och 2020 tyckte Patrick Winqvist att det var ett rätt självklart beslut att ta.

– Det sociala är perfekt, jag trivs jättebra i TFF. Med klubben, spelarna i truppen som jag tror kan utvecklas, men inte minst med alla runtomkring. Vi har fått in Magnus Andersson och Kristian Haynes som assisterande tränare och är även i övrigt en lagom stor stab med sjukgymnast och det som behövs.

– Vi har dessutom gått från att träna klockan 17.00 till enbart på förmiddagar. Jag själv är flexibel och inte beroende av det ena eller andra, men det är klart att det är en fördel att vi kunnat ta det här steget och bli mer proffsiga, säger Patrick Winqvist.

Fortfarande är dock Trelleborgs FF underbemannat på många positioner, inte minst i organisationen. Och trångbott. Lokalerna på Vångavallen räcker inte till och ett eget skrivbord är ingen självklarhet. Patrick Winqvist tycker inte att det enbart är en nackdel. Det går att påverka och bestämma mer som tränare i TFF.

– När jag var verksam i Malmö FF kunde jag ibland undra vad alla gjorde. Inget ont om MFF, som gör väldigt mycket väldigt bra och det är absolut inte menat som någon kritik. Man utnyttjar sina resurser och det ska man göra. Men när jag jobbade där på ungdomssidan och en tid även lite åt A-laget fanns det stunder jag kunde tänka ”och vad ska jag göra nu då?”. Det händer inte i TFF.

Patrick Winqvist är även noga med att betona att just nu är Trelleborgs FF helt rätt nivå i hans karriär.

– Jag har höga ambitioner. Än så länge utvecklas jag mest av att jobba i en klubb som TFF och göra det vi redan gjort bra ännu bättre. Vi har ju på kort tid gått från division 1 till Allsvenskan. Någon gång vill jag arbeta med något större, men det är när jag känner mig redo. Just nu kändes ett treårskontrakt med TFF, jag hade ett år kvar på det gamla och förlängde med två år, helt perfekt. Och jag är glad över att TFF också tyckte det.

Snart är det upptaktsträff. Utgår du från att TFF kommer att tippas sist i Allsvenskan?

– Något annat skulle förvåna mig väldigt mycket!

– Jag förstår mekanismerna bakom att placera TFF därnere utan någon mer djupgående analys och de där tipsen blir ju ofta fel. Blir mest lite stirrig över vilket lag jag själv ska tippa sist. Gillar inte att peka ut lag på det viset. Men det ska ju göras, konstaterar Patrick Winqvist.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close