Höllvikens IBFInnebandy

Vidar Jonsson Wallin: “Väldigt händelserik och häftig tid i Höllviken”

Vidar Jonsson Wallin kom till Höllvikens IBF för fem år sedan. Samma år tog Jonsson Wallin sitt Höllviken via kval till SSL. Fem år senare är tiden i Höllviken över för huvudtränaren Jonsson Wallin som nu väljer att lämna klubben.

Höllvikens IBF tog ett historiskt kliv upp till Svenska Superligan (SSL) säsongen 2013/14 när man via kval besegrade Karlstad IBF och IBF Göteborg. Det första året i SSL blev kortvarig och man åkte ur redan säsongen efter. På nytt kvalade Höllviken upp till SSL igen säsongen 2015/16. Höllviken har under slutet av de två senaste säsongerna klarat sig kvar i högstaligan och spelar till hösten i SSL igen. Dock utan huvudtränaren Vidar Jonsson Wallin.

– Det är ett val som växt fram och innan jul valde jag att meddela föreningen detta. Samtidigt har det var ett jobbigt val då föreningen har betytt mycket för mig. Tror dock det är skönt för spelarna att få in någon ny röst som kan vägleda dem vidare i satsningen mot slutspel och nya framgångar, säger Vidar Jonsson Wallin till Skånesport.

Hur vill du summera din tid i klubben?

– Den summerar jag som väldigt händelserik och häftig. Jag trodde inte riktigt att resan skulle se ut på detta viset när jag skrev på för Höllviken för fem år sedan.


Vidar och Ola avtackas inför sista hemmamatchen mot Dalen.

Vad är det bästa du tar med dig från tiden i Höllviken?

– Alla våra framgångar och den utvecklingen vi haft tillsammans dessa säsonger, men framförallt är det alla människor som jag lärt känna och arbetat tillsammans med under hela denna tid, allt från styrelsen, alla människor som jobbar för oss under våra matcher, sportchef, tränarkollegorna och sist men inte minst alla fantastiska spelare.

Om du får lista tre saker som du har varit extra nöjd med, vilka saker hade det varit?

1. Avancemanget första säsongen när vi var nykomlingar och rankade sist i Allsvenskan men när vi summerade den säsongen så var det vi som varit det bästa laget och kvalade oss upp till Superligan.
2. Tredje säsongen och det så kallade Återtåget. Vi var favoriter att vinna Allsvenskan och gå upp till Superligan igen. Vilket vi gjorde i stor stil, vi vann serien på ett övertygande sätt och gjorde sen rent hus i kvalspelet!
3. Att jag varit en del i spelarnas utveckling och fått vägleda många av dem i deras karriärer.

Nu lämnar du Halörhallen för nya uppdrag, vilket bås kommer du stå i under hösten?

– Just nu vill jag bara ha det lugnt och skönt! Så någon huvudtränare kommer jag inte vara nästa säsong. Däremot är min ambition att jobba som coach/mental rådgivare åt något lag eller några individer nästa säsong, så för sådana samtal är min telefon öppen.

 

Foto: Bildbyrån och sslplay.se. 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close