AnkaretH43H65HandbollHandbollsbloggenHK BjörnenHK MalmöIFK KristianstadYstads IF

Voltaren, grillchips och öl – fit for fight!

Utan att gå i botten.
Utan att ha vansinnesblickarna.
Utan att nyttja två av säsongens bästa spelare.
IFK Kristianstad åkte till jobbet och sopade undan problemen på sitt skrivbord som om et vore vilken rutten tisdag som helst på firman. Det säger en del om vilket fokus klubben har på Flensburgmötena när man inte var riktigt hundra inställningsmässigt i den första slutspelsmatchen på hemmaplan.

Hade Kappelin haft en skitdag hade det rentav kunnat bli spännande. 28-23 skrevs segersiffrorna till. En klassisk inmåttning.

Vad det betyder för GUIF:s chanser?
Tja. De är ju fortfarande 50/50 för familjen Ekman. Om man nu väljer att förväxla möjlighet med sannolikhet.
Det är ju 50/50 att jag vaknar upp i morgon som ny chef på Sydsvenskans sportredaktion. Möjligheten finns ju. Sannolikhetsgraden däremot behöver vi inte ens gå in på…

***

När H43 kraschade i omgångar för några år sedan och blev en massiv ungdomsrörelse utan vettiga representationslag var det en nödvändig omstart. Och en läxa som förhoppningsvis flera föreningar lärde sig utav.

Nu är klubben på väg att ta ny steg uppåt i seriesystemen.
Både herrar och damer (högst sannolikt) kommer att få kvala mot division ett. I herrarnas fall kan det rentav bli så att de ställs mot H65 Höör – som får bekänna färg om de ska förbli kvar i ettan.

På söndag spelar H43 Lund och HK Malmö/Dalhem en direkt avgörande match om vilka som får kvala uppåt. Båda klubbarna har ju uttalade ambitioner om att nå eliten.
I Malmös fall är det till och med satt på print: de ska ha ett lag i SHE 2022. Att gå från division två 2019 (om de nu missar en kvalplats) till SHE 2022 kräver avancemang varje år. Då ska det bli intressant att se vad för slags enorm satsning som ska göras för att hålla den målbilden levande. Ystads IF ligger ett eller två år länge fram i samma kamp.

***

På torsdag kan Ankaret, på sin hemmaplan, säkra en Allsvensk kvalplats.
Som nykomlingar…
Ett första kval mot ett lag i den norra division ett serien kan de kanske klara, men inget av de gäng som slutar på kvalplats i Allsvenskan borde få större problem att hålla sig kvar (idag Tyresö och Lindesberg). Det är känslan.

***

Nu är vänsterknät uppvilat. Behandling med voltaren, grillchips och öl har nyttjats.
Nu ser vi fram emot en avgörande träningsvecka med HK Björnen.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close