IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Äntligen slutspel…

...och en lågt flygande hök kan bli en obehaglig överraskning för alla lag - utom ett!

Äntligen slutspel i hockeyn. Den evigt långa förbannade transportsträckan av ointressanta placeringsmatcher i ligan.. utan någon större inlevelse eller intensitet är äntligen över. Serien som spelas för att TV skall ha en match om dagen att sända, och som samtidigt tvingar bort publiken från många av arenorna istället för att locka dit publiken. Vem har råd.. och tid… att gå på hockey med den frekvens som detta upplägg kräver. I en serie som lagen tvingar sig igenom för att bli någonstans bland de 10 första, eller om det är möjligt bland de 6 första för att ta sig till slutspel, eller in i slutspelet via den märkligt konstruerade kvalserien.

Nja, som ni märker är inte jag en vän av så mycket matcher, men jag gillar hockey! Jag tycker Jonas Dahlquist är på något när han i helgen lyfte frågan kring antalet matcher i ligan på Twitter. Med 2728 röstande ville 47% ha runt 40 matcher. Jag är benägen att hålla med! Mer lagom för landet lagom!

Och belöningen med 1 miljon kronor för förstaplatsen känns nästan larvig med tanke på att omsättningen i klubbarna som verkligen har möjlighet att bygga ett lag som vinner ligan ligger vida över och inte gör någon större skillnad, och lär därmed inte driva lagen till att med blod svett och tårar vilja vinna ligan.. det betyder ändå inget i slutänden.

MEN.. det betyder allt i slutspelet! Roligt, Intensivt, Grinigt, fartfyllt och 110% i alla situationer. Där är vi nu vilket gör att man kan skruva på hockeyhatten igen och följa matcherna med lite större närhet utan att behöva sitta och somna på läktaren. Och i ett slutspel, med kniven mot strupen, tror jag att Malmö Redhawks kan bli en obehaglig överraskning för alla lag… utom ett – Växjö. Det är längesedan jag såg en så klar favorit till att vinna SM-Guld.
Dom har fyra väl sammansatta kedjor av hög SHL kvalité, vilket gör att man kan gå runt på många spelare och hantera skador utan att det påverkar lagets totala prestation.

Malmö däremot behöver få igång sin effektivitet, och inte minst i PP för att utmana på allvar. Man har en brokig säsong bakom sig med skador, sjukdomar bland nära och kära och stjärnor som inte producerat riktigt så mycket poäng som krävs för att göra större skillnad. Men Peter Andersson är en smart coach, och tillsammans med sina vapendragare i båset tror jag att med en variant av defensivt grovjobbande och till viss del fartfylld omställningshockey kan man överraska. Juventus-style för att prata fotbollspråk som den här staden förstår.
I många lägen tycker jag att Malmö spelar onödigt krångligt i egen zon och släpper puckar bakom
spelare istället för framför, så istället för att man kommer ut med fart rättvända, blir man fastlåsta i
egen zon felvända. Kan man hitta en enklare väg ur egen zon, med uppspel på spelare med fart
rättvända kan Malmö bli en obehaglig motståndare för de flesta lagen som är i slutspel.

Mitt tips är att Malmö slår ut Frölunda, får möta Växjö i semi, men klarar inte deras fartfyllda hockey.
Final spelar Växjö och Djurgården. Jag hoppas jag har fel.. det hade varit kul om Malmö tog sig hela
vägen med en fullsatt och engagerad arena i ryggen!!

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close