HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmös finalnyckel: snabb comeback för Kvick

HK Malmö inledde SM-kvartsfinalspelet mot Sävehof med en stabil seger med 22-18.

Innan nästa match i Partille kan dessutom HK Malmö få ytterligare ett positivt besked. Då kommer resultatet av den magnetröntgen man på matchdagen genomförde på mittsexan Mattias Kvick (bilden).

– Imorgon eller senast på onsdag ska resultatet av hans MR vara färdiganalyserat. Vi håller tummarna. Vi är bra, men med honom tillbaka får vi ytterligare en dimension i linjespelet. Med lite flyt kan det röra sig om något som går snabbt.

– Han har ju varit borta mycket längre än vi först trodde och det har varit lite oklart vad som egentligen varit fel på honom. Därför beslutade vi att genomföra den här undersökningen, berättar HK Mamös ordförande Jörgen Rasmusson.

Om det handlar om en längre frånvaro kan HK Malmö ha en joker att kasta in.

Mattias Kvick värvades från IFK Ystad för att ersätta veteranen Mirsad Pecikoza. Jörgen Rasmusson öppnar nu för att undersöka om regelsystemet tillåter en comeback av Pecikoza! Han är registrerad för HK Malmö och gjorde aldrig klart med någon ny klubb.

– Jag vet inte om det går, men Mirsad finns ju kvar i klubben i en tränarroll.

– Vi får se. Jag sa till Mirsad att någon klubb kommer garanterat att ringa till dig. Det hade ju varit rätt kul om det blev vi. Men bäst är givetvis om MR-undersökningen säger att vi snabbt på nytt kan räkna med Mattias Kvick. Om vi ska gå hela vägen hade det givetvis underlättat om vi fick fler valmöjligheter på linjen, säger Jörgen Rasmusson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close