FotbollMalmö FFNyheter

MFF ser Ssewankambo som ett alternativ på många positioner

I Molde har MFF:s nyförvärv Isak Ssewankambo spelat på alla defensiva positionerna i ett 3-5-2-system. Och det är en flexibilitet han mycket väl kan få visa i MFF också.

– I och med vårt vägval att ha färre etablerade utespelare och fler lärlingar kan vi inte ha två etablerade spelare på alla positioner. Då blir det viktigt att ha flexibla spelare som kan vara ett alternativ på flera ställen och det är Isak Ssewankambo, poängterar Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

– Sedan får vi se hur han utvecklas hos oss. I U21-landslaget har han ju spelat bra som central mittfältare, men vi vet att han till exempel kan vara högerback också och det är givetvis intressant nu när Andreas Vindheim är skadad.

Är det framförallt insatserna i U21-landslaget som varit avgörande i scoutingen?

– Vi har sett honom i Norge och även spelat mot honom. Men visst har U21 och landskamperna tidigare haft betydelse eftersom vi haft ögonen på honom länge. Eftersom flera av våra spelare har spelat tillsammans med honom i landslagen har vi också bra information från dem om hur han är som person och har sett ut på träningarna.

Vad tänkte du när Mattas Svanberg gjorde sin starka match som central mittfältare i Östersund?

– Om jag ångrade mig menar du? Nej, det var härligt att se Mattias. Men behovet finns kvar och då främst av flexibiliteten.

Var han klar redan då?

– Det var inte underskrivet.

Ni lånar in honom med en köpoption. Hur är optionen utformad?

– Om vi skulle vilja köpa honom är vi överens med Molde.

Kan det uppstå en situation där han själv eller agenten säger nej, om det till exempel dyker upp en annan klubb som bjuder över?

– Utgångspunkten är att om en spelare inte vill vara i MFF ska han inte vara det. Men vi har givetvis redan nu pratat både med honom och de övriga inblandade om vad som kan hända. Om vi vill utnyttja optionen tror jag att chanserna är rätt goda att det blir fortsatt spel för honom i MFF.

Låneavtalet är skrivet till den 20 juli, det vill säga efter första omgången i Champions League-kvalet och efter sommarens övergångsfönster öppnat den 15 juli. Det är ingen slump.

– Vi ville ha den lösningen, bekräftar Daniel Andersson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close