FotbollMalmö FFNyheter

Erik Friberg: Vi har ju sagt att vi ska vinna inom fem år

I MFF vann Erik Friberg SM-guld och var mr 100 procent. I BK Häcken har det ännu inte blivit någon motsvarande utdelning.

– Vi har ju sagt att vi ska vinna inom fem år och förra året vann vi inte. Så nu har vi fyra år på oss, betonar han.

Ni har pengar, en bra trupp och är ibland med i toppen. Vad är det som fattas för att det ska bära hela vägen?

– Pengar har vi haft, fast jag tror inte att vi spenderar mer än att vi ligger kanske sjua-åtta på den listan. Man är sparsam med sitt eget kapital och så. Men nu har vi sagt att inom de här åren ska vi vinna och då får vi nog lägga ut mer pengar också.  Sedan säljer vi ju lite spelare också, som Egzon ner till MFF…

– MFF har till exempel haft rätt bra utdelning på att ta Häckenspelare. Nu är det ju fyra stycken i truppen med Egzon, Lewicki och två anfallare. Det är inga dåliga gubbar! Men det är klart att vi vill vara med och vinna. Fast då måste man skapa en vinnarkultur och då tror jag att det var väldigt bra att BK Häcken vann cupen för två år sedan. Det gäller att vinna någonting för att visa att man kan göra det och bygga upp något.

Just att BK Häcken faktiskt vågat gå ut och säga att laget ska vinna SM-guld tror Erik Friberg är enormt viktigt.

– Skriver man på för MFF då får man direkt reda på att här vinner vi. Det är ett tänk de kanske är ensamma om att ha i Sverige? I praktiken får du inte lov att säga något annat och så bygger man en kultur. Men det är också så väldigt mycket lättare att göra det när man har vunnit så många gånger som MFF gjort.

Planerar du att vara kvar hela vägen till ett SM-guld för Häcken?

– Jag har ju kontrakt detta året och två år till, så då vinner de väl det året jag lagt av då…

– Men helst tidigare. Som vi spelade sista halvan av säsongen förra året var vi riktigt bra och vi släppte in få mål. 28 tror jag det var totalt och då kom tio av dem på två matcher under sommaren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close