IshockeyNyheter

Kristianstads sportchef avgår

Kristianstads IK misslyckades återien att ta steget från division ett till Allsvenskan.
När klubben tar nya krafttag nästa säsong är det dock utan sportchefen sedan nio år tillbaka.

Jocke Johansson har nämligen valt att inte förlänga kontraktet. Sedan han återvände till KIK 2013 (där han även tidigare varit sportchef, tränare och spelare) var han med och tog fram den femårsplan som nådde sitt slut den här säsongen. En plan som gick ut på att vara i allsvenskan.

På sin hemsida skriver klubben, via styrelseordförande Christian Falk:
Under Jockes ledning har klubben varje år tagit sig till Playoff 2 eller 3 och även nått kvalserien. Han har hittat flera guldkorn under dessa år som sedan har tagit nästa steg till Allsvenskan och SHL. Trots att många spelare har gått uppåt i seriesystemet under denna tid har KIK ändå levererat. Styrelsen är väldigt nöjda med det arbete som Jocke åstadkommit och vill verkligen betona vilken betydelse han har haft för klubbens utveckling både sportsligt och på marknadssidan under de här åren. Styrelsen är väldigt tacksam för de oändligt många timmar Jocke lagt ner och önskar honom ett stort lycka till i framtiden.
– Jag har under fem år jobbat för att försöka ta KIK till Allsvenskan, även om vi inte nådde ända fram så har vi gjort ett bra arbete på många plan. Det är väldigt få personer som vet hur mycket jobb som ligger bakom för att kunna bedriva den verksamhet som vi i Kristianstads IK gör idag. Jag känner att det är rätt tid för mig att avsluta och gå vidare. För KIK är det ett bra läge att någon annan får ta över nu när en ny plan ska sättas och nya målsättningar ska tas, säger Jocke Johansson.

Styrelsen kommer att överta det fortlöpande arbetet i väntan på att man presenterar en ny sportslig organisation kring laget.

I dagarna blev det också klart att huvudtränare Mats Lusth avslutar säsongen i Mora. Som ny tränare i sin moderklubb ska han försöka hålla laget kvar i SHL.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close