FotbollMalmö FFNyheter

MFF får spela cupfinal i Stockholm

Allra sist på den allsvenska upptaktsträffen lottades vilken av finalisterna Djurgården och MFF som får hemmaplan i Svenska cupen.

Det blev Djurgårdens IF. Den 10 maj avgörs finalen på Tele 2 Arena.

– Klart att vi hellre sett att finalen avgjorts på gräs i Malmö. Men det är klart att det blir inspirerande, konstaterade MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Lagkaptenen Markus Rosenberg (bilden), som precis varit uppe på podiet som MFF:s representant i lagpresentationerna, hade givetvis också hoppats på ett bättre utfall i lottningen.

– Vi ville spela hemma. Men nu när det blev så här får vi hantera det. Målsättningen ändras inte. Vi vill vinna.

Eftersom MFF på grund av senare Europaspelsmatcher möter Djurgården borta i Allsvenskan den 18 april och hemma den 3 maj innebär det att MFF kommer att möta Djurgården tre gånger på 23 dagar.

– Överhuvudtaget är det en period med många matcher. Då kommer det att bli viktigt att se till att hela tiden optimera laget och ställa upp med rätt spelare. Det har vi lyckats väldigt bra med under säsongen hittills och det är naturligtvis bra att ta med sig. Att det blir Djurgården i tre av matcherna betyder inget speciellt, poängterar Markus Rosenberg.

Malmö FF jagar klubbens första cuptitel sedan 1989. Även då var det Djurgårdens IF man mötte i finalen. Den gången vann MFF med 3-0, matchen spelades i Solna och lockade 7 526. Det lär bli många, många fler den 10 maj.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close