Eskilsminne IFFotboll

Erik Edman klar – för Eskilsminne IF

Eskilsminne IF:s organisation kring herrseniorerna har i dagarna förstärkts ytterligare.
Helsingborgsprofilen och landslagsmeriterade Erik Edman är klar som assisterande tränare.

På sin hemsida skriver Eskilsminne:
Nu förstärks den redan mycket starka organisationen kring Eskilsminnes IF:s herrseniorer med 57-faldige landslagsmannen och internationellt meriterade Erik Edman.
– Vi är otroligt glada över att få in Erik som assisterande tränare under en dag i veckan, säger sportchef Kalle Olsson sedan han precis informerat killarna i truppen på träningslägret i Spanien.
– Erik är en erfaren kille med lång karriär bakom sig som i HIF, som proffs utomlands och i landslaget. Vi har redan nu en stark grupp ledare som kommer vässas ytterligare i och med Eriks inträde, tillägger Kalle.

Erik själv – som civilt arbetar som instruktör på Wieselgrensskolan och som kommentator på C More – är mycket entusiastisk över det nya uppdraget.
– Det ska bli fantastiskt roligt att ingå i Eskils ledarstab. Martin Pringle känner jag väl och Mackan Nilsson har jag till och med spelat med ett par år i HIF, förklarar Erik.
– Dessutom finns mycket duktige målvaktstränaren Thomas Kozma och lagledaren Derik Wahlgren i gruppen, tillägger han.

För Eriks del blir det medverkan på en träning i veckan i utgångsläget.
– Jag hoppas kunna bidra med min kunskap och kunna vara support och bollplank för Martin och Mackan. Jag kommer inte sitta på bänken men väl se matcherna i så stor utsträckning jag kan, lovar Erik.

Fakta:
Erik är född 1978 och kom till HIF från Habo 1997 och spelade i två säsonger. Han spelade 61 matcher och gjorde ett mål. 1999 flyttade han till Torino där det inte blev några matcher utan nästa anhalt var Karlsruhe i Tyskland där han spelade åtta matcher.

2001-2005 spelade Erik i Tottenham där det blev 31 A-lagsframträdanden och ett mål.
2005-2008 huserade han i franska Rennes med 68 matcher på CV:t.
Under åren 2008-2010 blev det tio matcher i engelska Wigan innan han flyttade hem till Sverige och HIF igen.
2010-2013 blev det ytterligare 51 matcher i HIF:s A-lag.
Under den framgångsrika karriären har han även medverkat flitigt i landslaget. Totalt 57 matcher och ett mål. Han deltog i EM-slutspelet i Portugal 2004 och VM 2006.
På meritlistan finns två allsvenska guld och tre cupguld samt ett supercupguld med HIF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close