Nyheter

IFK Ystad rustar för Handbollsligan – kaptenen förlänger

IFK Ystads lagkapten Christoffer “Chrall” Svensson är klar för ännu en säsong i den röda tröjan.
Samtidigt har klubben en ny mittsexa på gång.

“Chrall” har skrivit på ett nytt ettårs avtal och 25-åringen gör därmed sin 6:e raka säsong i IFK Ystads A-lag.
– Det är alltid roligt när egna produkter når A-laget och ännu roligare när de får framträdande roller som “Chrall” har spelat sig till under åren. Han är den enda spelaren som varit med under alla min säsonger i A-laget. Vi är naturligtvis väldigt glada för att vår lagkapten kör vidare ännu ett år då han har en stor roll även utanför planen, säger tränare Kenneth Andersson och fortsätter:
– I de senaste matcherna har han verkligen klivit fram och presterat strålande både i försvar och anfall. Även om det mest blivit försvarsspel för honom de senaste säsongerna är han väldigt användbar i olika roller framåt. I den näst senaste matchen blev det spel på 9M och senast var det M6 som gällde. Det är inte många spelare som klarar den flexibla rollen så självklart är det väldigt nyttigt för laget att han fortsätter.

Samtidigt har det spekulerats i vem IFK Ystad ska ha som mittsexa nästa säsong. En tjeckisk spelare har varit på provträning.
– Han, som jag inte vill avslöja namnet på, har tränat med oss ett par dagar. Nästa vecka ska vi göra en utvärdering och ta ett beslut.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close