IK PanternIshockeyNyheter

Panternstjärnan Sebastian Dyk klar för Södertälje

Pantern tappar Sebastian Dyk, som skrivit på ett tvåårskontrakt med Södertälje SK.

– Det blev klart rätt nyligen och länge var det osäkert. Jag ville ge Pantern en chans att komma med ett bud, men det kontrakt de föreslog kunde vi inte riktigt komma överens om och då blev det Södertälje. I juni flyttar jag upp dit. Innan dess ska jag sköta sommarträningen här hemma och det blir en del rehab för skadorna jag dragits med i år också, berättar Sebastian Dyk.

Trots all turbulens som varit i IK Pantern den här säsongen tror Sebastian Dyk att det kommer att gå bra för laget nästa säsong.

– Allt som hänt under säsongen var en faktor i mitt beslut. Samtidigt tror jag att klubben lärt sig väldigt mycket av det. Man har redan börjat styra upp verksamheten och skapa mer ordning och reda i allting. Så det var inte avgörande när jag skulle bestämma mig utan det var istället kontraktet jag blev erbjuden. Plus att det lockade att gå till Södertälje.

– Södertälje SK är en stor och anrik klubb som har något spännande på gång. Ett miljöbyte kan dessutom ge en boost för mig. Jag tycker att jag haft två jättebra säsonger i Pantern där vi varit med i toppen hela tiden. Mitt eget poängsnitt har varit okej och om skadorna inte hållit mig borta så mycket i år tror jag att jag hade gjort mer poäng än någonsin, säger Sebastian Dyk.

Den här säsongen gjorde den 25-årige forwarden 23 poäng på 36 matcher. Förra blev det 27 på 46. I Asplöven de två föregående säsongerna blev det 27 respektive 30 så det är en spelare som pålitligt fyra säsonger på raken klockat in på en bra bit över 20 poäng i HockeyAllsvenskan som IKP tappar.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close