BloggarPadelbloggen

Padelbloggen: “Touren startar i Helsingborg”

Som jag tidigare meddelat blir det tyvärr inte något mer tävlingsspelande för mig denna säsong. Surt, eftersom jag verkligen sett fram emot VM till hösten och alla roliga SPT-tävlingar under året. SPT, Swedish Padel Tour, startar för övrigt till helgen med den första tävlingen i Helsingborg. Padelnörd som jag är kommer jag naturligtvis vara på plats. Det kommer att bli många härliga padelmatcher med svenska eliten och några utländska inslag. Jag hoppas därför att få se många av mina läsare av denna blogg till helgens padelfest på Padel Crew i Helsingborg.

Jag ser allra mest fram emot att se tidigare världsspelaren i tennis, Jonas Björkman, spela. Det kommer inte vara lätt att vinna volleydueller mot honom, men nu är padel så mycket mer och därför är han och partnern, Anton Andersson (med Sveriges hårdaste smash) knappast favoriter. Det är för övrigt svårt att utpeka några favoriter på herrsidan, eftersom paren är otroligt jämna. Om jag ska satsa några pengar får det bli på Daniel Windahl och Simon Vasquez, förra årets svenska mästare och vinnare av SPT-Masters.

På damsidan kan det också bli några spännande matcher. I första omgången sticker framför allt matchen ut mellan ”juniorerna” Emmie Ekdahl och Anna Åkerberg mot ”veteranerna” Annika Möbius och Helena Dahlström. Jag blir överraskad om något par i klassen kan rå på Ebba Stedt och Anna Svedenhov, som är ett nykomponerat par, men som bör komplettera varandra bra.

Som tur är håller min skada mig inte helt borta från padeln. Det har blivit en del instruktion och framför allt mycket padeltittande på Youtube! Jag inser varje gång, när jag ser olika klipp från världens bästa spelare hur fantastisktunderhållande denna sport är. Padel har alla förutsättningar att bli den nya folksporten i Sverige, liksom den är i Spanien, eftersom sporten dessutom är enkel att lära, kan inkludera alla och otroligt social.

Glad påsk med förhoppningsvis mycket padel!

Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close