skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTennis

Tennis på gatan kommer till Malmö

Svenska Tennisförbundets nya satsning Tennis på gatan har beviljats 499 000 kronor från Framåtfonden. Syftet med projektet är att erbjuda barn och ungdomar i segregerade områden en chans att komma i kontakt med idrotten.

– Med konceptet Tennis på gatan vill vi utmana normen och därmed göra tennisen mer välkomnande för de som inte har den naturliga vägen in i vår idrott, säger Svenska Tennisförbundets Christer Sjöö i ett pressutskick.

Svenska Tennisförbundet vill möta barnen och ungdomarna på deras hemmaplan och på deras villkor. Därför kommer ett antal förorter och områden i Stockholm, Göteborg och Malmö väljas ut där tennisträningar ska erbjudas en gång i veckan. När en regelbundenhet har uppnåtts är tanken att tränarna organiserar större evenemang, där de övriga områdena bjuds in.

– Förhoppningen är att tennisklubbarna får upp ögonen för nya målgrupper, så att deras verksamheter på sikt blir ännu mer inkluderande, fortsätter Christer.

Träningstillfällena kommer ske i gymnastikhallar med minitennisnät, skumbollar och minitennisracketar. När vädret tillåter genomförs aktiviteten utomhus. På grund av satsningens potential till att nå nya målgrupper och få fler i rörelse har projektet nu beviljats 499 000 kronor av Framåtfonden.

– Pengarna innebär att fler barn och ungdomar, och framförallt de som inte har en naturlig väg in i idrotten, får chans att upptäcka tennisen, avslutar Christer.

Framåtfonden är ett initiativ från Svenska Spel och Riksidrottsförbundet som ger specialidrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa nya former av fysisk aktivitet och få fler människor i rörelse. Det är andra året som pengar delas ut genom Framåtfonden och i år får tio förbund dela på drygt fyra miljoner kronor.

– Framåtfonden är ett fantastiskt initiativ som kan göra skillnad på riktigt. Specialidrottsförbunden har många idéer på att få fler i rörelse och med Framåtfonden vill vi göra det enklare att förverkliga dem, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel i pressutskicket.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close