FotbollIFK Malmö

IFK Malmö enda favoriten som hållit i MM

Tre av fyra semifinallag är klara i MM-fotbollen: IFK Malmö från division 2 plus ett division 5- och ett division 6-lag.

Division 6-laget är FC Bellevue som slog ut Hyllie IK med 3-1 och division 5-laget Rosengård FF som vann med 3-2 mot Kulladals FF.

FC Bellevue är obesegrat under försäsongen och tog ledningen genom 17-årige Oliver Kihlberg. Hyllie kvitterade före pausen, men Bellevue – som tränas av förre MFF-spelaren Caspar Pauckstadt – lät sig inte stressas utan tog ledningen igen när 18-årige Ossi Khalid satte dit 2-1. Innan matchen var över såg dessutom Oliver Kihlberg till att bli tvåmålskytt.

I semifinalen får FC Bellevue möta IFK Malmö som inte hade några som helst problem med att besegra Husie IF. 6-0 blev det och både Mohammed Ramadan (bilden) och Gustaf Backaliden gjorde hat trick. IFK Malmö ledde med 2-0 efter sju minuter.

Det tredje semifinalklara laget är Rosengård FF. Kulladals FF ledde med 1-0 och 2-1, men Rosengård kvitterade två gånger och avgjorde också med ett 3-2-mål alldeles mot slutet. Mustafa Alaibi gjorde 3-2, Muhammad Zaghmouth 2-2 och Selmir Halilovic 1-1. För Kulladal nätade Sebastian Rask och Primus Swenson.

I semifinalen får Rosengård FF möta vinnaren i den enda återstående kvartsfinalen mellan BK Flagg och Bosnien/Hercegovina. Den matchen är schemalagd till annandag påsk, klockan 14.00 på Kirseberg IP.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close